Медиана“: 6 партии в парламента, първа – ГЕРБ, следвана от

...
Медиана“: 6 партии в парламента, първа – ГЕРБ, следвана от
Коментари Харесай

„Медиана“: 6 партии в парламента, първа – ГЕРБ, следвана от ПП


„ Медиана “: 6 партии в Народното събрание, първа – ГЕРБ, следвана от обединението ПП-ДБ. Вижте коя е трета политическа мощ в новото Народно събрание, съгласно предизборните настройки.
Шанс да влязат в идващото Народно заседание
имат шест политически обединения. Това демонстрира изследване на организация „ Медиана “ за предизборните настройки.
Изследването е извършено в интервала
– 19 – 24 февруари 2023 година с 973 индивида (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация Медиана и е осъществено със лични средства.

Ако изборите са през днешния ден, най-вече гласоподаватели биха дали своят вот за ГЕРБ, а на второ място с разлика от два процентни пункта е обединението на
„ Продължаваме промяната “ и  „ Демократична България “.
Трета мощ, съгласно данните, е партия „ Възраждане “, а на четвърто място – ДПС, следвано от БСП и групировката „ Български напредък “.

Под четирипроцентовата преграда, само че с над 3% поддръжка са новото обединяване „ Левицата “ и
партия „ ИТН “, демонстрира изследването.
В рейтинга на политиците не се следят обилни разбърквания. Президентът Румен Радев продължава да бъде политикът с най- висок престиж следван от Бойко Борисов.
Нараства рейтингът на Костадин Костадинов,
следи се спад при Корнелия Нинова и Атанас Атанасов.

Както във връзка с влизането в еврозоната, по този начин и по въпроса за даването на оръжия за Украйна обществото като цяло е очебийно отрицателно настроено. Данните демонстрират, че двете тематики тясно се преплитат. От едната страна са поредните „ евроатлантици “ (около 20 %) – които желаят както да предоставяме оръжие
за Украйна, по този начин и да въведем незабавно еврото.
От другата страна са „ евроатлантико скептиците “ (около 60%) – които считат, че България, сега, би трябвало да се дистанцира от сходни придвижвания (както във връзка с оръжията, по този начин и във връзка с еврозоната).
Изследването е извършено в интервала
– 19 – 24 февруари 2023 година с 973 индивида (18+ години) посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е проучвателен план на организация Медиана и е осъществено със лични средства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР