Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да

...
Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да
Коментари Харесай

Кр. Зарков: Всички нас може да ни разследва някой, който не ни е подчинен - така да стане и за Гешев

" Мечтая за деня, в който битката против корупцията няма да зависи от сделка сред политическите партии. В който съдебната система ще санкционира, без значение от това кой е на власт и кой не. Този ден, коства ми се, доближава, само че към момента не е пристигнал.

Ключова стъпка в тази посока може да направи настоящето Народно заседание. Моментът е назрял. ”

Така правосъдният министър Крум Зарков разяснява в студиото на Нова тв тази заран тематиката с корупцията у нас.

Той направи коментар и за готвените прословути към този момент промени в законодателството по отношение на това - кой ще може да проверява основния прокурор у нас.

По думите му позицията на основния прокурор Иван Гешев по законопроекта е била ясна и е станала причина той да не бъде признат в предходното Народно заседание.

" Надявам се това да се случи този (парламент). Ако имаме вяра на поръчките на политическите сили, това ще се случи ”, сподели още Зарков.

" За всеки един български жител, който не е основен прокурор, допускам е изцяло обикновено, в случай че се наложи да бъде разследван, това да става от човек, който не му е директно зависещ. Това желаеме да стане и за основния прокурор.

Защо той намира, че това е покруса – не знам. Аз мисля, че ние, които живеем с този естествен режим, не го намираме за прекомерно трагично ”.

Така Зарков отговори на изявление в изявление на Иван Гешев, в което обвинител номер едно назова законопроекта " цялостна покруса ".

Министърът разяснява и работата на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество:

" Аз следя работата на КПКОНПИ и не мисля, че е замръзнала. Политическата рецесия и невъзможността да се образува болшинство направи невероятно доста промени. Доколкото съм осведомен, КПКОНПИ действа и прави своите промени. Какво би трябвало да прави, е въпрос на законодателна самодейност. ”

Зарков не пропусна и тематиката за домашното принуждение. По думите му отрасловото му министерство прави каквото може, само че законопроектът е бил отритнат.

„ С Министерство на вътрешните работи беше подписан меморандум за оказване на помощ на хора, попаднали в сходна обстановка. Когато някоя жена се усеща застрашена и попадне в тази обстановка, когато се обади, ще се засилва Бюрото за правна помощ, ще се включи и юрист, което може да е от помощ.

За страдание, живеем във време, когато насилието е навсякъде - вижда се. Проявлението му в домашна среда не се вижда ”, сподели още той.

Зарков беше безапелационен, че ротационното председателство на Народното събрание не е противоконституционно и го назова " джентълменско съглашение ".

Бившият народен представител от Българска социалистическа партия разяснява и проблемите в столетницата. По думите му водачът Корнелия Нинова още от първия ден на 40-ия парламент се е декларирала като съпротива на служебния кабинет, който обаче нямал политически нюанс.

„ След всеки избирателен антирекорд на Българска социалистическа партия, аргументите бяха същите. Те бяха ясни още през април 2020 година Те са лични, организационни, политически.

За страдание, вместо да се гледат аргументите, с цел да се търси решението, се търсят постоянно пояснения. Първо Има Такъв Народ ни бяха откраднали изборите, след това Политическа партия ни бяха откраднали електорат, в този момент друга партия. Конкурентна среда е политиката и не търпи недостатъци ”, съобщи Зарков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР