Мечтая да летя над целия свят, но да се връщам

...
Мечтая да летя над целия свят, но да се връщам
Коментари Харесай

Студентка от Пловдив се готви да управлява самолет Боинг

„ Мечтая да хвърча над целия свят, само че да се връщам постоянно в България “, пуска ослепителната си усмивка Стилияна Бакалова. Студентката от Техническия университет в Пловдив учи за летец-пилот и стремително прикова вниманието с мащаба на своите инициативи. Четвъртокурсничката към този момент е дееспособен водач на 16 разнообразни типове моторни транспортни средства - мотоциклет,мотопед, автомобил, камион, рейс, автомобил с ремарке, камион с ремарке, рейс с ремарке и трактор, оповестява PlovdivTime.bg
Отскоро има и документ за ръководство на едномоторен аероплан. В момента приключва квалификациите си за приемане на „ Сommercial pilot license “, който ще й даде опция да пилотира пътнически самолети. „ Мечтая да се осъществявам в гражданската авиация и един ден да ръководя огромни машини като „ Еърбъс А320 “ и „ Боинг 737 “, добавя Стилияна. Резервният й проект е да се развие като авиоинженер.

Желанието да превземе небесната простор се заредило у родената в Казанлък студентка малко преди абитуриентския бал. Днес е на финалната права.

Стилияна Бакалова бе определена за студент на годината в техническите специалности. Тя впечатли сътрудниците си в Техническия университет е с множеството научни отчети, които изнесе на разнообразни конференции. В кръга на тематиките попадат радионавигацията, авиационните мотори, сравнителните характерности на летателни, проучване на маневрените свойства на военни самолети и други.

„ Всеки полет е друг. Истинско наслаждение и за мен, когато параметрите на полета са изпълнени прецизно и съм направила както положително политане, по този начин и меко кацане “, изяснява тя. Стилияна към този момент е навъртяла над 180 летателни часа и възнамерява все по-рядко да каца на земята. Според нея жена да се изявява като водач към този момент не екзотика. В пилотската кабина дамата не се отличава по нищо от мъжа. „ Добрият водач би трябвало да бъде упорит, предприемчив, проведен, да се развива непрестанно и всеки ден да дава парченце от себе си “, отбелязва студентката с осанка на фотомодел.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР