Мечтали ли сте да станете кралска особа? Сега е вашият

...
Мечтали ли сте да станете кралска особа? Сега е вашият
Коментари Харесай

Малък остров край Англия си търси нов монарх

Мечтали ли сте да станете кралска персона? Сега е вашият късмет! Малкият остров Пиел край северозападния бряг на Англия търси „ крал “ на цялостен работен ден – и 190 души към този момент са кандидатствали за позицията.

Технически, островът търси човек, който да следи неговите 200 декара земя и да ръководи локалната кръчмата – вековната Ship Inn. Но този човек ще получи и почетна корона и купа.

„ Традицията гласи, че всеки нов собственик на острова е коронясан като „ Крал на Пиел “ в гала с непостоянен генезис, на която той сяда на античен стол с шлем на главата и меч в ръка, до момента в който върху главата му се излива алкохол “, изясняват от община Бароу на Фърнис.

На церемонията новият „ крал “ (или „ кралица “ – позицията е отворена за всеки) също поставя и клетва. Те би трябвало да се закълнат да бъдат добър пушач, добър пияница и „ да дадат на всеки, открит мъртъв на плажа, гратис леговище в кръчмата “.

Но Сандра Бейнс, началник на стопанската система и културата на посетителите в община Бароу, предизвестява, че работата „ не е фантазията, която хората може би да си мислят, че е “.

Като за начало, монархът на остров Пиел има повече работа от това да се излежава на своя пропит с алкохол престол по през целия ден. Той също би трябвало да следи Ship Inn и да се грижи за „ поддръжката на покрайнината, както и за ръководството на къмпинга и тоалетната и душ кабината. “

Нещо повече, животът на остров Пиел не е за всеки – длъжността идва с десетгодишен контракт. Въпреки че островът може да е многолюден от интензивност през лятото, той става спокоен през есента и зимата.

„ През студения интервал на процедура сте заседнали на острова сами “, означи Джон Мърфи, специалист по остров Пиел и екскурзовод.

Фериботът за 12 души се движи единствено от близкия остров Роа сред април и септември. И никакви мостове не свързват Пиел със сушата, макар че по-жизнените и стимулирани могат да извървят 3,5 километра през пясъците при отлив.

„ Докато има интервали, когато кръчмата и островът са оживени с хора, ще има и интервали на тишина – нещо, което сполучливият претендент ще би трябвало да одобри “, изяснява Ан Томсън, водач на общинския съвет на Бароу.

„ Това е опция за някой, който е в действителност безпристрастен, обича този тип бизнес, обича природата, обича историята “, споделя Тони Калистър, член на съвета.

 Sir George Howland Beaumont - Peele Castle in a Storm

Пиел може да е дребен, само че историята му е мощно трагична. Въпреки че исторически островът е бил част от графство Ланкашър, херцогът подарява земята на близкия град Бароу на Фърнис през 1920 година като мемориал на Първата международна война.

Преди това обаче разнообразни хора са обитавали острова в продължение на към 3000 години, в това число всички от монаси до контрабандисти. Но това непостоянно население и неналичието на централизиран надзор също дават началото на не изключително сполучливия грабител Ламбърт Симнел.

 Lambert simnel

През юни 1487 година Симнел, единствено на 10 години, дебаркира на остров Пиел дружно с войска, и твърди, че е легален правоприемник на трона на Англия. Той и хората му лагеруват за една нощ на острова и по-късно потеглиха към Лондон, където се надяват да смъкват Хенри VII.

Планът им не проработва – Симнел е надвит неотложно и изпратен да работи в кралската кухня – само че дава на островитяните късче любопитна история. Всъщност несполучливият прелом на Симнел на британския престол евентуално е казусът, от който произлиза традицията да се открива монарх на острова Пиел, която датира още от 19 век.

Някои настояват, че първите „ Крале на Пиел “ са директни потомци на младия Симнел, само че е по-вероятно даването на купата да е зародило някоя пиянска вечер в механа. „ Нещо като взор обратно към положителните остарели времена и преоткриване на някаква загадка гала “, изяснява Марк Дъглас, куратор на парцели за English Heritage.

Сега островът се надява да откри нов монарх, който да поеме отговорностите за механа и останалите грижи преди април 2022 година, когато стартира туристическият сезон и фериботът стартира да работи. Това кралство обаче може да не е за всеки. И въпреки всичко, за верния човек, остров Пиел може да е идеалното място да прекара 10 години.

„ В последна сметка, когато поостареете малко, нищо чудно да си помислите: „ Иска ми се да се бях пробвал “, означи Калистър. „ Затова не пропускайте опцията си. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР