Мечка от зоологическата градина на Будапеща стана истински герой, след

...
Мечка от зоологическата градина на Будапеща стана истински герой, след
Коментари Харесай

Мечка-герой спаси врана от сигурна смърт

Мечка от зоологическата градина на Будапеща стана същински воин, откакто избави давеща се гарга, която инцидентно бе паднала във водната повърхност на нейната клетка.

Свидетели описват, че откакто враната паднала във водата, не съумяла да изплува до брега поради листата, растенията и клонките, с които водната повърхнина била покрита.

Когато враната паднала в клетката ѝ, мечката закусвала с ябълки и моркови, само че незабавно забелязала давещата се птица.

В началото посетителите на зоопарка си помислили, че мечката ще сграбчи враната, с цел да я убие и изяде, само че останали сюрпризирани.

Щом видяло птицата, хищното животно се пробвало да я издърпа с лапата си, само че откакто не съумяло, деликатно хванало враната със зъби и я изкарало на повърхността.

 Врана

След като избавила враната, мечката я оставила и се върнала към закуската си.

От видиокадрите се вижда, че и държанието на птицата е много извънредно. Вместо да отлети незабавно от рисковия див звяр, щом се съвзела от шока, враната прекарала известно време в компанията на благородния си избавител.

Свидетелите от зоологическата градина споделят, че са прелестно сюрпризирани от постъпката на мечката, тъй като до последно са считали, че тя ще изяде птицата, изключително когато тя попаднала в пастта на мечката.

Друго видео, снимано преди няколко месеца, сподели по какъв начин мечка избавя дребното си мече от рискова автомагистрала.

Видеото беше снимано инцидентно от ловеца Рики Форбс, който беше станал очевидец на случката.

Сцената се е разиграла пред Националния парк Куутни в Канада, като самият Форбс споделя, че това е била най-невероятната панорама, на която в миналото е ставал очевидец.

Във видеото се вижда по какъв начин дребното мече стои на автомагистралата, до момента в който майка му е от другата страна на мантинелата. Тогава огромната мечка хваща отрочето си и го издърпа на безвредно място, показвайки храброст и умелост.

Двете случки демонстрират, че въпреки и да наподобяват мудни и тромави, мечките имат отлични реакции в рисковани обстановки и могат да избавят животи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР