Мечка бръкна в колата и одраска турист от националния парк. Прозорецът им беше отворен.

...
Мечка одраска турист през отворения прозорец на кола в Национален
Коментари Харесай

Мечка одраска турист през отворения прозорец на кола в Национален парк Грейт Смоуки Маунтинс, съобщиха рейнджъри в събота.

„Посетител в колата им се натъкна на мечка която е свикнала с хората и превозните средства“, се казва в съобщение за новини в парка. „Посетителят получи леки драскотини и не допринесе за привикването на мечката.“

„Мечката се приближи до превозното средство и бръкна в отворения прозорец“, каза говорителката на парка Емили Дейвис пред The ​​Charlotte Observer в имейл. „Посетителят, възрастен мъж, беше одраскан по ръката.“

Паркът се простира на границата между Северна Каролина и Тенеси. Сблъсъкът се случи в окръг Блаунт от страната на парка в Тенеси.

Пътят е затворен, за да защити мечките и хората

Рейнджърите затвориха Rich Mountain Road в района на Cades Cove до второ нареждане.< /p>

Затварянето на пътя ще даде възможност на мечките в района да се хранят и да търсят храна необезпокоявани, според съобщението за новините.

„Със затварянето на Rich Mountain Road ние защитаваме хората и мечките, ” каза управителят на парка Касиус Кеш.

„Когато хората умишлено привличат мечки с храна за хора или домашни любимци, това може да доведе до опасна ситуация за посетителите, местните общности и мечките,” каза Кеш.

Кеш нарече август критично време за мечките, „когато горските плодове, жълъдите и другите основни източници на храна не са в сезон.“

Така че мечките често се приближават до превозни средства, търсейки храна, каза Кеш.

„След като някой хвърли храна от превозно средство към мечка или остави храна на земята, мечката се привиква към тази храна и това преживяване“, според съобщението.

С течение на времето мечката може да стане „смела и агресивна“, приближавайки се до хора и коли, докато търси храна, казаха рейнджърите.

„Женската мечка ще научи на това неподходящо и опасно поведение своите малки“, казаха служители в изданието.

Стойте настрана, хора

Срещата в събота трябва да напомня на посетителите „никога умишлено да не се приближават, не хранят или оставят храна или боклук за мечка“, според парка .

Продължавайте да шофирате, ако видите мечки, и винаги стойте на 50 ярда или 150 фута от животните.

Историята продължава

Рейнджърите съветват фотографите да използват телеобективи, когато правят снимки на мечки .

За да съобщите за инцидент с мечка или необичайна дейност на мечка в Smokies, обадете се на 865-436-1230.

Срещи между мечка и човек

Намерени са черни мечки в 60% от земната площ на Северна Каролина, а наблюденията в Пиемонт стават все по-чести всяка година, The News & Observer съобщи по-рано.

Мечките бяха разпространени в целия щат, когато горите бяха из целия щат, но броят им започна да намалее в началото на 1900 г. поради лов и загуба на източници на храна и местообитания.

Сега повече хора са в щата, което увеличава шансовете за среща с мечки на техните територии, казват служители.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР