Мебелите на Мария-Антоанета се предлагат на търг. Мебели, притежавани от

...
Мебелите на Мария-Антоанета се предлагат на търг. Мебели, притежавани от
Коментари Харесай

Мебелите на Мария-Антоанета се предлагат на търг

Мебелите на Мария-Антоанета се оферират на търг. Мебели, притежавани от френската кралица Мария-Антоанета , ще се продават на търг в Париж на 22 ноември, заяви Ройтерс.

Скрин на 250 години  е с предварителна оценка от 800 000 евро до 1,2 милиона евро, а стол, принадлежал на кралицата, е оценен на 100 000 – 200 000 евро.
“Тези мебели постоянно са били значими и са считани за такива през вековете, по тази причина, даже да не вземаме поради произхода и кралското им владеене, те са харесвани ”, сподели вицепрезидентът на тръжна къща “Кристис ” за Франция Симон дьо Монико.

Скринът с китайски дизайн и редки железни елементи е основан за бъдещата кралица Мария-Антоанета през 1770 година, когато тя идва за първи път във Франция като петнадесетгодишно момиче. През същата година й предстояло да се омъжи за бъдещия крал Луи XVI.

Столът  пък е последната поръчана мебел от кралицата, преди да бъде свалена от власт по време на Френската гражданска война и по-късно екзекутирана на 37-годишна възраст.

Миналата година две  гривни с диаманти  на Мария-Антоанета бяха продадени на търг в Швейцария за 8,18 милиона $, няколко пъти повече от предварителната им оценка.

70 лв. коледни добавки за пенсионерите

Българска телеграфна агенция

 

Мебелите на Мария-Антоанета се оферират на търг

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР