Мбапе излиза наранен, докато ПСЖ разбива Марсилия

...
Пари Сен Жермен разби Марсилия в Лига 1 в неделя
Коментари Харесай

Пари Сен Жермен разби Марсилия в Лига 1 в неделя с лятното подписване на Гонсало Рамос, който отбеляза два гола при победа с 4-0 за действащите шампиони, но Килиан Мбапе излезе контузен през първото полувреме

Мбапе изглежда нарани глезена си при спечелването на пряк свободен удар, при който Ахраф Хакими изведе ПСЖ напред в осмата минута на Парк де Пренс.

Суперзвездата на Франция в крайна сметка беше заменен малко след половин час, но домакините удвоиха преднината си преди почивката чрез Рандал Коло Муани.

След това Рамос вкара с глава третия гол на домакините точно след полувремето и завърши разгрома късно, когато ПСЖ последва победата си с 2-0 над Борусия Дортмунд в Шампионската лига в средата на седмицата.

Победата оставя отбора на Луис Енрике на четвърто място след шест мача, на две точки зад изненадващия лидер Брест, който победи Лион с 1-0 в събота.

Марсилия започна деня без загуба и бяха над ПСЖ в таблицата, но бяха превъзхождани тук в края на една бурна седмица за победителите в Шампионската лига от 1993 г.

Техният треньор Марселино Гарсия Торал подаде оставка в сряда след само седем мача начело и след гневна среща между клубни служители и представители на фенове.

Президентът на Марсилия Пабло Лонгория и няколко старши колеги избраха да не пътуват до Амстердам за равенството 3-3 с Аякс в четвъртък в Лига Европа поради съмнение дали ще продължат.

Въпреки това, Оттогава Лонгория реши да остане и беше в Париж за мача в неделя, в който бившият играч Жак Абардонадо пое временно ръководството на отбора.

Във френската столица присъства и Селена Гомес, която може би се е надявала да види Мбапе в игра по-видна роля, отколкото в крайна сметка.

Хакими звезди

Нападателят вкара осем гола в пет мача този сезон преди неделя, когато изглеждаше, че обърна левия си глезен в ранно преплитане на краката с Леонардо Балерди точно пред наказателното поле на Марсилия.

Беше даден фаул и Хакими вкара със зашеметяващ удар от произтичащия свободен удар, като продължи страхотния си старт на кампанията.

Очевидно в известен дискомфорт, Мбапе на два пъти излезе за лечение, преди в крайна сметка да се откаже в 31-та минута, за да бъде заменен от Рамос.

Марсилия можеше да изравни в средата на първото полувреме, но Витиня засече с глава центриране на Джонатан Клаус от гредата и над него.

Вместо това ПСЖ отбеляза отново 37 минути, когато удар на Хакими от далечно разстояние се отклони и удари гредата, преди да рикошира във вратаря Пау Лопес и да падне за Коло Муани да отбележи.

Това беше първият му гол, откакто подписа за родния си отбор от Айнтрахт Франкфурт в крайния срок за трансфер ден в началото на месеца.

Португалският нападател Рамос след това се присъедини след почивката, отбелязвайки първите си два гола, откакто подписа с Бенфика.

Рамос пристигна на близката греда, за да засече с глава центриране от дясното крило на Усман Дембеле повече от минута след второто полувреме.

И той отново вкара една минута преди края, завършвайки нисък център на Коло Муани в края на една контраатака.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР