МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца има готовност да приема пациенти,

...
МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца има готовност да приема пациенти,
Коментари Харесай

Врачанската болница има готовност да приема заразени с коронавирус

МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца има подготвеност да приема пациенти, инфектирани с ковид, заяви шефът на болничното заведение доктор Петър Керемедчиев.
„ До преди месец нямахме нищо, не разполагахме с никакви персонални защитни средства, с които да защитим личния състав на болничното заведение. Сега с помощта на донорите, които по никакъв начин не са малко, разполагаме с всички нужни защитни средства, дрехи и съоръжения. Ако се наложи да обслужваме болен от ковид, лекарите ще мога да бъдат предпазени и ще могат умерено да си правят работата “, сподели доктор Петър Керемедчиев.
Подготвено е поделение за приемане на пациенти с COVID-19. В него има 6 реанимационни кревати, които също са подаяние. В болничното заведение към този момент има респиратор и чака се да бъдат доставени още 3, които са платени.
Ръководителят на лечебното заведение посочи, че броят на донорите e 29.
„ Аз съм извънредно горделив и признателен, тъй като те откликнаха когато имахме най-голяма потребност от помощ “, добави Керемедчиев.
Подготвено е помещение, което ще бъде изолатор за пациентите, които постъпват в Спешното поделение. Там са основани условия за предварителни прегледи, с цел да бъде редуциран до най-малко шансът от заразяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР