Майор Сергей Волина, командир на 36-та отделна бригада на морската

...
Майор Сергей Волина, командир на 36-та отделна бригада на морската
Коментари Харесай

Украински командир иска международна евакуация от завода в Мариупол, тъй като ситуацията е "критична"

Майор Сергей Волина, пълководец на 36-та обособена бригада на морската пехота на Украйна, приказва по телефона с CNN от обсадения град Мариупол във вторник вечерта и изиска трета страна да обезпечи евакуация на бойци и цивилни, арестувани в стоманодобивния цех Азовстал под тежка съветска бомбардировка.

 Припомняме, че във вторник Русия предложи още един късмет за капитулация на останалите украински сили, които се намират в завода - да изоставен обекта сред 14:00 и 16:00 ч. московско време, без да носят оръжие или муниции и ще бъдат пощадени.

 

" Говоря пред света ", сподели Волина. " Това може да бъде последното ми изказване, тъй като ни остават единствено няколко дни или даже часове. Апелираме към международните водачи да приложат процедурата по добиване на военните от Мариуполския гарнизон, на цивилните, които са с нас тук, във завода. Молим ви да ни заведете на територията на трета страна и да ни осигурите сигурност. "

 

 

Украинските сили в обсадения град са се консолидирали към солидната стоманена фабрика Азовстал. Украинските управляващи споделиха, че стотици цивилни се приютяват в мазетата на солидния стоманолеярен цех. Служител на полицията в Мариупол сподели пред CNN, че доставките на храна и вода понижават на фона на тежки бомбардировки.

 

 Запитана по какъв начин може да се улесни евакуацията, Волина сподели: " Това би трябвало да стане на равнище съглашения. Ако приказваме за практическо приложение, това може да е транспортен съд с хеликоптери, да вземем за пример, който да ни вземе. Или интернационална филантропична задача, която да пристигна при нас, да подсигурява сигурността ни и да ни съпровожда по пътя към страната, която ще поеме такива задължения. "

Волина разказва обстановката в завода като " сериозна ", с огромен брой ранени бойци и лимитирана здравна помощ.

 

" Напълно сме обкръжени ", сподели той. " Има към 500 ранени военни, на които е доста мъчно да се обезпечи здравна помощ. Те безусловно гният. На територията има цивилни жители. Те също страдат от детонации, гърмежи върху тях, наоколо до тях. Те [руснаците] употребяват против нас тежки авиационни бомби и нанасят удари с артилерия. "

" Това се случва непрекъснато. Градът е опустошен. Вражеските групи ни превъзхождат десетки пъти, имат цялостно преимущество във въздуха, артилерията, оборудването, живата мощ. Борим се до последно, само че ни остава доста малко време ", продължава той.

Украинският пълководец счита, че на територията на завода са се укривали " стотици цивилни ".

 

  " Обръщаме се към безусловно всички международни водачи: Който е в положение да поеме такива задължения, който е в положение да успее в кратковременен проект да се споразумее за такава процедура ", сподели той. " Знаем, че има известно развиване и диалози с турската страна, че тя работи като поръчител. Вероятно Съединените щати, тъй като имаме вяра, че това е доста мощна страна със мощен водач, [президента Джо] Байдън, и че той персонално може да реши този въпрос в най-кратки периоди. Или този проблем може да бъде решен с негова помощ за малко време. "

Волина отхвърли да разяснява броя на военните, които се намират в " Азовстал ".

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР