Присъда на Lori Vallow Daybell: Майка от Айдахо, призната за виновна в убийство и заговор за убийство, е изправена пред доживотен затвор

...
Майката от Айдахо Лори Валоу Дейбел се очаква да бъде
Коментари Харесай

Майката от Айдахо Лори Валоу Дейбел се очаква да бъде осъдена в понеделник, след като беше осъдена по-рано тази година за убийството на две от децата си и заговора за убийството на първата съпруга на съпруга си.

Vallow Daybell е изправена пред възможността да бъде осъдена на доживотен затвор, след като съдебните заседатели през май я признаха за виновна по всички обвинения, включително две обвинения за убийство от първа степен и три обвинения за заговор за смъртта на децата й, 17-годишната Тайли Райън и 7 -годишният Джошуа “JJ” Vallow, както и Тами Дейбъл, първата съпруга на нейния съпруг Чад Дейбъл.

Изслушването в понеделник, планирано да започне в 9 часа сутринта в съда на окръг Фремонт, се очаква да включва изявления за въздействието върху жертвите, което ще даде възможност на близките на починалия да подчертаят трайните последици от действията на Vallow Daybell. Съдебните записи също показват, че съдията е разпоредил присъствено разследване - което позволява преглед на психичното здраве, наред с други оценки - да бъде прегледано по време на изслушването в понеделник.

Lori Vallow Daybell Trial: Лори шепне на Джон Томас Дейният звънец на Лори Валоу: Лори шепне на Джон Томас Лиза Чейни/Басейн

Децата бяха видени за последен път през септември 2019 г., а Тами Дейбъл почина на следващия месец; Vallow Daybell и Chad Daybell се ожениха седмици по-късно. През юни 2020 г. правоохранителните органи откриха останките на Tylee и JJ в задния двор на Daybell в окръг Fremont.

Той трябва да бъде съден отделно през април 2024 г. по две престъпления за заговор за извършване на унищожаване; промяна или укриване на доказателства; и две престъпления за унищожаване, промяна или укриване на доказателства. Той не се признава за виновен.

В обвинителния акт срещу двойката от май 2021 г. се казва, че те „одобряват и изповядват религиозни вярвания за целите на“ оправдаване или насърчаване на убийствата на Тами Дейбъл и децата. По време на процеса прокурорите представиха двойката като имаща апокалиптични религиозни вярвания, смятайки се за религиозни фигури, които имат система за класифициране на хората като „светли“ или „тъмни“, съобщава East Idaho News.

Валоу Дейбъл се призна за невинна и докато нейният адвокат Джим Арчибалд признава интереса на клиента си към религията – особено „края на времената“ – той каза, че тя е „мила и любяща майка“.

„Някои хора биха могли да се интересуват по-малко от библейските пророчества; на някои хора им пука много за това. За щастие в тази страна имаме свободата да избираме,” каза Арчибалд в собствената си встъпителна реч, според East Idaho News.

Vallow Daybell също беше осъдена за голяма кражба, според обвинителния акт, за събиране на социални осигуровки от името на децата си след смъртта им. Прокурорите казаха, че тя не е съобщила за изчезването на децата си, за да продължи да събира парите, съобщи East Idaho News.

Вследствие на присъдата адвокатите на Vallow Daybell подадоха молба за нов процес, показват съдебните записи. Държавата се противопостави и съдът в крайна сметка отхвърли искането.

Децата на Лори Валоу Дейбел, Джошуа Валоу, на 7, и сестра му, Тайли Райън, на 17, са изчезнали през септември 2019 г., според полицейското управление в Рексбург. Децата на Лори Валоу Дейбел, Джошуа Валоу, на 7 години, и сестра му, Тайли Райън, на 17 години, са изчезнали през септември 2019 г., според полицейското управление в Рексбург. Полицейско управление в Рексбург

Случаят – който беше представен в истински престъпен документален филм на Netflix – започна да се разгръща в края на ноември 2019 г., когато роднини помолиха полицията в Рексбърг, Айдахо, да направи проверка на социалните грижи на JJ, тъй като не са разговаряли с него наскоро. Полицията не го е открила в къщата на семейството, но са казали от Vallow Daybell и Daybell, че е отседнал при приятел на семейството в Аризона, според властите.

Когато полицията се върнала на следващия ден, за да връчи заповед за обиск, Валоу и Дейбел ги нямало. Те бяха открити месеци по-късно, през януари 2020 г., в Хавай.

Кей Уудкок, бабата на Джей Джей, свидетелства, че редовните й телефонни разговори с внука й са прекъснати след смъртта на бившия съпруг на Валоу Дейбъл, Чарлз Валоу, съобщи East Idaho News.

Последният разговор, който е провела с Джей Джей, е бил на 10 август 2019 г., каза Уудкок, когато тя е говорила с него по време на кратък разговор, продължил по-малко от минута. През следващите няколко месеца тя се опита да се свърже с внука си, но така и не получи отговор от Vallow Daybell, каза тя.

Бившият съпруг на Vallow Daybell беше видян на кадри от телесна камера, публикувани от полицията в Аризона, казвайки на властите още през януари 2019 г., че не може да се свърже с децата. Бракът им бързо се влоши, каза той и добави, че „тя мисли, че е възкресено същество и бог“.

Ерик Левенсън, Ема Тъкър, Ашли Р. Уилямс и Стив Алмаси от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР