Майката на застреляния при преследване от полицията след сигнал за

...
Майката на застреляния при преследване от полицията след сигнал за
Коментари Харесай

Майката на простреляния от полицай: Той никога не е бил агресивен

Майката на убития при гонене от полицията след сигнал за нахлуване и грабеж Светльо Младенов - с апел от ефира на bTV. Тя изиска заслужено следствие на случая. Според специалисти, следствието би трябвало да откри дали служителят на реда, който рани смъртоносно 18-годишния юноша, е можел да работи и по различен метод.

Майката на Светльо описа пред bTV, че той в никакъв случай не е бил нападателен.

„ Сега трябваше да бъде 12 клас, работеше през лятната почивка и живееше напълно спокоен живот. Светльо в никакъв случай не е бил обвинен, в никакъв случай не е бил обвинен и в никакъв случай не е бил арестуван “, сподели Мария Богданова, майка на убития.

Подробности за случая схваща два дни по-късно.

„ Патолога ни сподели: Вашето дете е умряло от прострелна рана в гърба, която има вход в гърба и излаз начело през белия дроб и е умрял от кръвозагуба. Просто желая правдивост и този служител на реда, който желаят всичките да награждават: „ Защо простреля дете ми като едно куче? “, сподели майката.

Според източници на bTV 33-годишният служител на реда е разказал, че до стрелбата се е стигнало, откакто 18-годишният протегнал ръка към чантата си, а служителят на реда решил, че ще извади оръжие. В ефира на предаването „ Тази заран “ специалисти разясниха, че следствието би трябвало да откри дали униформеният е работил законосъобразно.

„ Този служител на реда работи по сигнал за веднъж за закононарушението и повторно различен сигнал. Този служител на реда употребява целия набор от пълномощия, които има и той би трябвало да ги употребява, тъй като в случай че на следващия ден се окаже, че той не е работил задоволително уверено, не е пресякъл закононарушение, тогава ще има други въпроси “, съобщи проф. Калин Гайдаров, някогашен шеф на института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи.

„ При всички състояние в закона за Министерство на вътрешните работи не се загатва приложимост на персонално оръжие, има директива за потребление на оръжие от служителите на реда и там се приказва само и единствено за служебно оръжие “, Филип Гунев, някогашен зам.-министър на вътрешните работи.

Междувременно стана ясно, че Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинявания по друго следствие за обир на двете малолетни момчета, които бяха арестувани при същия случай след гонене от полицията.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР