Майката на изчезналия бизнесмен Весо Петров-Бургазата изключва синът й да

...
Майката на изчезналия бизнесмен Весо Петров-Бургазата изключва синът й да
Коментари Харесай

Почерня от полиция! Издирват изчезналия бизнесмен Весо Бургазата, семейството – на тръни

Майката на изчезналия предприемач Весо Петров-Бургазата изключва синът й да се е самоубил. Зора Петрова се моли всичко с него да е наред.

„От през вчерашния ден сутринта изчезна. Разбрахме малко по-късно, тъй като си е оставил всичко – документи, пари. По обяд брат му разбра. Не мога да си обясня какво се е случило. Весо преди няколко месеца имаше проблеми. Започна да пие медикаменти за меланхолия или нещо сходно. Не съм доста сигурна. Но беше добре. Изключено е да се самоубие. Познавам си детето“, сподели Зора Петрова пред „Флагман“.

По-малкият му брат му Здравко, който живее в същата къща, в този миг е в РУ-Созопол, с цел да подаде сигнал. В 09:30 ч. тази заран изминаха 24 часа от мистериозното изгубване на Весо Петров. Никой от околните му даже не подозира къде се намира. Те имат подозрение, че е похитен и нещо неприятно се е случило с него.

Весо и брат му Здравко били неразделни. Разликата сред тях е 2,7 години. Чували се по няколко пъти дневно.

За последно Здравко разговарял с брат си в неделя към 09:15 ч. В 09:30 ч. му звъннал повторно, само че никой не дал отговор. Около 11:00 ч. отново позвънил и отново никой не приел позвъняването. Това тормозило Здравко и той отишъл до жилището на брат си – къща в местността Червенка до комплекс „ Свети Никола “. Там Здравко разкрил единствено 7-годишната му щерка, а от Весо нямало и диря.

На масата в хола били оставени персоналните му документи и пари. Липсвал единствено ключът за автомобила му – джип Порше Кайен.

Весо единствено преди няколко дни се върнал в Черноморец. Той по традиция прекарвал зимите в София, където развива строителен бизнес, а през лятото се връща в морския град.

Последните 6 месеца обаче били тежки за него, защото получил обвиняване за побой, лежал в ареста, а след това бил под домакински арест. Едва преди няколко дни мярката му за неотклонение била изменена с парична гаранция.

Биографията на 50-годишния Весо Петров – Бургазата от Черноморец безусловно ври от събития през целия му умишлен живот, които неизбежно са го тласкали към нещастието, която се разиграва от през вчерашния ден насам в родния му град.

Безспорен факт е, че двамата братя Весо и Здравко Петрови са развивали сериозен строителен бизнес през годините. Строели са еднофамилни къщи в Черноморец от първокласен вид, към този миг довършвали огромна жилищна кооперация в бургаския ж. к. „ Изгрев ”.

„ Строяха също по този начин в София, преди години имаха мандра и изпълняваха логистиката на фурна със софийски притежател, на територията на Черноморец. За страдание по-малкият с 2 години Здравко беше по-сериозният и трудолюбив, до момента в който Весо се увличаше по скорострелното печалбарство. Той е необуздан и постоянно пребиваше някого без особена причина ”, описа непосредствен до фамилията другар от Черноморец.

Миналата година, макар че имали задоволително парцели и пари Весо Бургазата постъпил на работа във компания за бързи заеми и с хъс събирал непогасените вноски от длъжниците. Често познатите му го виждали превъзбуден, положението му показвало, че върви към дъното.

В края на октомври Весо и дългогодишният му сподвижник от София – предприемачът Константин Ралев, пробвали да вземат към 300 хиляди евро от бургаски предприемач, който също строи в Черноморец и има голямо въздействие в сектора. Ралев е същият бизнесмен, който през 2015 година взриви страната, че е бил излъган от двама свои съдружници във компанията, в която той държал 60% от градежа на 34 парцела в апарткомплекса „ Форест гардън ” – в непосредствена непосредственост до къмпинг „ Черноморец ”.

Той оповести тогава, че арбитър Румяна Ченалова от Софийския градски съд е позволила зад тила му да се организира общо заседание, след което тези парцели са продадени за 140 хиляди евро, при изискване че са коствали най-малко 3 млн. лева След това обаче Ралев се открил дефинитивно в Испания и по този начин до ден-днешен не излиза наяве дали връзките сред него и някогашните му съдружници са уредени.

Към сегашния миг Константин Ралев се намирал в хотел „ Блу бей ” в Созопол, където съгласно наш източник е шеф на ресторанта. Тези дни Ралев постоянно бил срещан с Весо Бургазата, който също преди към седмица се прибрал в Черноморец от София и почнал да стяга морската си къща за сезона, където считал да остане с втората си жена, с която също е разведен, както е станало с първата, от която има 18-годишна щерка.

Втората му жена и 7-годишната им дъщеричка също пристигнали с него, което правело положително усещане на роднините му, тъй като в последно време Весо все бил в неприятно въодушевление и посърнал. Причината да наподобява по този начин е пребиваването му зад решетките на Бургаския затвор тази зима, с последвал домакински арест до края на март. Преди това Бургазата има дебело престъпно досие, няколко условни присъди за побоища, а преди години е лежал в пандиза и за опит за обир.

Пикът в престъпната биография на Весо е от края на октомври предходната година, когато дружно с Ралев пробвали да вземат от техен някогашен сътрудник в Черноморец 300 хиляди евро. Те твърдели, че този човек им дължал пари от покупко-продажби по продажби в апарт комплекс „ Съни айлънд ”, намиращ се на отсрещната страна на „ Форест гардън ”. Весо няколко дни по-късно дошъл в гаража на този предприемач в Черноморец, който бил организиран и като офис.

По това, което е разказано в жалбата до прокуратурата, излиза наяве, че има натрошени ребра, цепната вежда и голям брой други по-леки пострадвания. Весо упорствал за 100 хиляди евро, с цел да го остави на мира. Той обаче не знаел, че в гаража са инсталирани видеокамери със звукозапис, след което незабавно е бил спретнат на топло за 2 месеца в ареста на бургаския затвор, а след това с гривна у дома за още 3 месеца.

Именно в интервала след излизането от този арест Весо не се чувствал добре. Хората, които го познават добре, считат, че е изключено да е похитен и погубен, също по този начин и че той би се укрил, изчезвайки зад граница с джипа си „ Порше Кайен ”, оставяйки всичките си документи и скъпи движимости вкъщи.

В събота вечерта Весо завел на ресторант 7-годишната си дъщеричка. Жена му тръгнала ненадейно за София, защото й зародил наложителен ангажимент, по думите на самия Весо пред околните му. Сутринта в неделя Весо споделил на детенцето си, че излиза до магазина. След като до обед не се прибрал, детето алармирало своя братовчед – сина на чичо си Здравко.

Вчера в късния следобяд втората брачна половинка на Весо се е прибрала от София, тя и братът Здравко все още се намират в РУ-Созопол и оказват помощ за издирването.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР