Майката на актьора Андрей Баташов - Теодора Стефанова, почина часове

...
Майката на актьора Андрей Баташов - Теодора Стефанова, почина часове
Коментари Харесай

Веселата вдовица взима апартамента на Баташов

Майката на артиста Андрей Баташов - Теодора Стефанова , умря часове преди именния си ден. По необичайно cтeчение на ориста и единственият й наследник издъхна тъкмо преди Андреевден на 29 ноември 2010 година

Тя живя цели 10 години без него, само че не го не помни нито за момент. „ Времето не може да излекува тъгата ми по него. Ето към този момент 10 години станаха, само че аз не преставам да си приказвам с него, като че ли е жив. Мъчно ми е, че не остави дете след себе си. Искаше да осинови ви момиченце тъкмо като Чочо Попйорданов, само че, уви, нямаше време. Почина трагичен, не съумя да реализира най-важната си фантазия да има щерка ”, показа в края на ноември предходна та година почернената майка.

Родена в Шумен, Теодора живее докрая със спомените и фотосите за сина си. Среща се с приятелите и сътрудниците му постоянно, най-вече си приказва с Аня Пенчева. За да го помнят и след нея, тя сътвори книгата „ С обич в душата ", в която родственици и сътрудници на артиста описват за него. Печатна неточност прави книгата неповторима, тъй като на последната страница съставителите са се показали просто като: „ Мама Дора и другари ".  Само че става печатна неточност и в томчето надписът гласи: „ Мама Дара и другари ".

„ Това не е гаф, тъй като аз подарявам. Не единствено книгата, само че и загатна за Андрей, неговата обич “, безапелационна бе родителката му приживе. Приятелите й са сигурни, че двамата са се събрали на небето, въпреки че и майката, и синът не били доста религиозни. „ Вярващи сме, само че не религиозни. Андрей постоянно се връщаше с икона в ръце и споделяше: „ Пак се изкуших, не можах да не си я купя ".

 

Интересуваше се от логика на психиката и езотерика, вярваше в извънземните и от време на време ги виждаше. След като се срещна с Вера Кочовска, си пристигна доста разчувствуван и смутен. Тя му споделила, че е прероден Яворов и още: „ Ние с теб ще си отидем един след различен ", както и стана ", спомня си майка му.

Тя в никакъв случай няма да не помни последните му думи: „ Да знаеш, аз ще умра ". След като се развежда с бащата на артиста Владимир, с който шест години живее в съветския град Волгоград, тя по този начин и не основава ново семейство. Посвещава целия си живот на сина си, с който живее дружно. Силната връзка майка-син е една от аргументите Баташов дълго да не се дами, а когато го прави, да е небрежно и съгласно Теодора – неуместно, написа „ Минаха години “.

„ Синът ми не случи на жена до себе си. Разминаха се в живота. Бяха на разнообразни равнища ", разясняваше снаха си Боряна умрялата. Боряна и Андрей обаче нямат формален бракоразвод и в този момент снахата има цялостно право да претендира за жилището на майка му в София. Тя е публична наследница на дома, който Теодора бе трансформирала в същински музей на сина си. По стените беше окачила рамкирани плакати на негови постановки, в това число и последната „ Влез в час ", която изигра единствено 4 пъти...

Интересно е дали ще резервира подредбата Боряна или пък ще побърза да продаде парцела.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР