Майката на 29-годишния Димитър Педев, който лежи в Пирогов, след

...
Майката на 29-годишния Димитър Педев, който лежи в Пирогов, след
Коментари Харесай

Полицаите са правили селфи с пребитите, разказва майка на пострадал

Майката на 29-годишния Димитър Педев, който лежи в " Пирогов ", откакто беше жестоко пребит от полицаи на митинга в петък, описа, че органите на реда са се гаврили със арестуваните младежи зад колоните на Министерския съвет. " Те са стъпвали върху тези деца, правили са си селфи с тях. Имало едно момиче с потниче, чиято презрамка, несъмнено, била разместена. Разголила се е гърдата ѝ и те са я снимали и галили по главата. И това са хора на реда... Аз съм в цялостен потрес! ", разяснява Юлия Педева пред bTV.

По нейни думи Димитър към този момент е с повдигнато обвиняване, а през днешния ден ще бъде гледана мярката му за неотклонение. " Състоянието му е извънредно отвратително за една майка. Той е след доста тежко комоцио, голям хематом на лявото си око, с извънредно доста нараняванния по цялото тяло, окован е в белезници и го пазят служители на реда ", отбеляза майката на мъжа. Той от своя страна няма никакви мемоари за случая и даже не помни да е ходил на митинг.

Юлия Педева не е знаела, че синът и ще върви на митинг в петък вечерта. След като чува за насилието пред Министерския съвет стартира да звъни на Димитър, само че той не дава отговор. В събота е траяла опититите си да се свърже с него, само че телефонът му към този момент бил излючен, а приятелите му не са знаели какво се е случило с него. " В последна сметка се обадих в " Пирогов " да попитам дали едно от настанените момчета не се споделя Димитър Пенев като мой наследник и за жалост потвърдиха. Никой не ме потърси, никой не се свърза с никой от околните му. Повдигнато му е обвиняване, назначен му е длъжностен юрист, той даже няма опция да се отбрани ", описа дамата.

Тя е безапелационна, че нейният наследник досега не е имал никакви прегрешения пред закона. " Той един млад, образован човек, работещ в медия. Ще си диря правата, тъй като каквото и да се случва това е тъпчене на човешките права ", съобщи Юлия Педева и изрази вяра, че инспекцията на полицията по случая ще доближи до обективно и вярно решение.
Появиха се нови фрагменти от бруталния побой на Евгени Марчев
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР