Майката, която уби детето си с нож на 1 юни

...
Майката, която уби детето си с нож на 1 юни
Коментари Харесай

Решиха за майката, която уби детето си в Желязно

Майката, която умъртви детето си с нож на 1 юни в село Желязно, влиза в психиатрия. Днес изтече срокът за обжалване на мярката, наложена от Районния съд в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Принудителната мярка бе наложена с решение на Районния съд в Пловдив. До законовия период в Окръжния съд не е постъпвало обжалване, което значи, че решението на първоинстанционния съд влиза в действие. А то е " настаняване в психиатрично заведение ".  

30-годишната Лиляна намушка с нож 8-годишното си момиченце, а по-късно наръга и себе си в опит да се самоубие. Детето и издъхна от раните си на път за болничното заведение. А тя оцеля, макар заплахите за живота и. В болничното заведение майката бе сложена под арест и дни наред се възстановяваше.

Съдебно-медицинската експертиза сподели, че има психологично заболяване, от което следва, че няма да носи отговорност за дейностите си. Въз основа на това умозаключение, прокуратурата предложи насилствената здравна мярка " настаняване в психиатрия “.

Трагичният случай остана загадка за жителите на селото. Никой не е предполагал, че Лиляна Халкалиева има психологично заболяване. Тя е гледала детето като самотна майка, само че благодарение на майка си и вуйчо си, с които живеят в една и съща къща.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР