Майката и тъщата на погребания вчера руски опозиционен лидер Алексей

...
Майката и тъщата на погребания вчера руски опозиционен лидер Алексей
Коментари Харесай

Майката на Навални занесе цветя на гроба на сина си

Майката и тъщата на заровения през вчерашния ден съветски опозиционен водач Алексей Навални бяха измежду опечалените, които донесоха през днешния ден цветя на гроба му в Москва ден откакто десетки хиляди трансфораха погребението му в една от най-големите прояви на противоречие с властта в последните години, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията поддържа засилено наличие на гробището, само че обстановката е спокойна, заяви съветският самостоятелен ефирен канал " Дожд ".

„ Полицията пропуща искащите да се сбогуват с политика и не пришпорва никого “, написа изданието в приложението за известия „ Телеграм “ като цитира един от своите читатели, който е на място.

„ Дожд “ заяви още, че в няколко съветски града са унищожени „ непринудено основани мемориали “ на Навални. Цветята от тях бяха отстранени в редица градове, в това число Санкт Петербург и Воронеж, се споделя в известието.

Под засилено полицейско наблюдаване хиляди се сбогуваха през вчерашния ден с Навални след към момента неизяснената му гибел преди две седмици в арктическа наказателна колония. Множеството хора, които се тълпяха, с цел да почетат Навални пред черква и гробище в заснежено югоизточно предградие на столицата, скандираха лозунги в негова поддръжка и против съветския президент Владимир Путин и войната в Украйна.

Полицията не е подхванала дейности против тях, само че минимум 106 души са били арестувани на събития в Русия в памет на Навални. Това заяви OVD-Info – правозащитна група, която следи политически арести. В известието се споделя, че множеството арестувани са били спрени, до момента в който са се опитвали да положат цветя на монументи, отдадени на жертвите на руските репресии, написа Българска телеграфна агенция.

Навални беше заровен след малко православно опело. Огромно голям брой хора чакаха пред църквата и по-късно се насочиха към гроба на Навални с цветя в ръце.

Вдовицата на Навални, Юлия, не беше забелязана на погребението. Тя се закле да продължи активността му и му благодари с обич за " 26 години цялостно благополучие ".

Погребението беше предшествано от борба с управляващите за освобождението на тялото на умрелия Навални. Неговият екип сподели, че няколко московски църкви са отказали да отслужат опело за индивида, който се бореше против корупцията в средите на формалната власт и организираше всеобщи митинги. Много западни водачи упрекнаха за гибелта на Навални съветския водач Владимир Путин – обвиняване, което Кремъл яростно отхвърли.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР