Майката и тъщата на погребания вчера руски опозиционен лидер Алексей

...
Майката и тъщата на погребания вчера руски опозиционен лидер Алексей
Коментари Харесай

Майката на Навални отиде на гроба му ден след погребението

Майката и тъщата на заровения през вчерашния ден съветски опозиционен водач Алексей Навални бяха измежду опечалените, които донесоха през днешния ден цветя на гроба му в Москва ден откакто хиляди трансфораха погребението му в една от най-големите прояви на противоречие с властта напоследък, съобщи.

Полицията поддържа засилено наличие на гробището, само че обстановката е спокойна, заяви съветският самостоятелен ефирен канал " Дожд ".

„ Полицията пропуща искащите да се сбогуват с политика и не пришпорва никого “, написа изданието в приложението за известия „ Телеграм “ като цитира един от своите читатели, който е на място.

„ Дожд “ заяви още, че в няколко съветски града са унищожени „ непринудено основани мемориали “ на Навални. Цветята от тях бяха отстранени в редица градове, в това число Санкт Петербург и Воронеж, се споделя в известието.

Под засилено полицейско наблюдаване хиляди се сбогуваха през вчерашния ден с Навални след към момента неизяснената му гибел преди две седмици в арктическа наказателна колония. Множеството хора, които се тълпяха, с цел да почетат Навални пред черква и гробище в заснежено югоизточно предградие на столицата, скандираха лозунги в негова поддръжка и против съветския президент Владимир Путин и войната в Украйна.

Полицията не е подхванала дейности против тях, само че минимум 106 души са били арестувани на събития в Русия в памет на Навални. Това заяви OVD-Info – правозащитна група, която следи политически арести. В известието се споделя, че множеството арестувани са били спрени, до момента в който са се опитвали да положат цветя на монументи, отдадени на жертвите на руските репресии.

Навални беше заровен след малко православно опело. Огромно голям брой хора чакаха пред църквата и по-късно се насочиха към гроба на Навални с цветя в ръце.

Вдовицата на Навални, Юлия, не беше забелязана на погребението. Тя се закле да продължи активността му и му благодари с обич за " 26 години цялостно благополучие ".

Погребението беше предшествано от борба с управляващите за освобождението на тялото на умрелия Навални. Неговият екип сподели, че няколко московски църкви са отказали да отслужат опело за индивида, който се бореше против корупцията в средите на формалната власт и организираше всеобщи митинги. Много западни водачи упрекнаха за гибелта на Навални съветския водач Владимир Путин – обвиняване, което Кремъл яростно отхвърли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР