Майка тревожно споделя, че учителка в детска градина е пратила

...
Майка тревожно споделя, че учителка в детска градина е пратила
Коментари Харесай

 Учителка си изпусна нервите, прати 5-годишно дете в Пирогов 

Майка обезпокоително споделя, че учителка в детска градина е пратила детето й в " Пирогов " след ритник в слабините.

Татьяна Узун - майка на 5-годишно момче, твърди, че действието се развива в частна детска градина " Цветна градина Монтесори ”, филиал на улица " Джовани Горини 3 " в столицата. Детето й Адриан посещава от септември 2021 година въпросната детска градина.

На 7 ноември, малко след 17 ч., майката получава позвъняване от една от двете дежурни учителки - Василка, при което тя почнала диалога с: " Няма ли да си дойдете да си приберете детето? ". Татьяна остава доста учудена, защото часът е 17:00 следобяд, а те всяка вечер прибирали детето сред 17:30 и 18:00 ч. По телефона майката обяснила, че е на път и попитала дали нещо се е случило, че да й звънят. " Учителката Василка внезапно стартира да приказва доста несвързано: Той ме удари по крайници, аз единствено си изпънах крайници, ами той се удари, има кръв ", споделя майката. Тогава майката хукнала към градината. " Изтичах с 5 месечната ни дъщеричка в бебеносеща раница до градината ", добавя тя.

Наближавайки градината Татьяна твърди, че е чула Василка да се кара на сина й. " Ти какво си мислиш и на мен ми е обидно да ме ритат ", казвала учителката на детото.

" По думите на учителката спорът се е получил поради яке и Ади я ритнал по крайници. По нейни думи тя единствено леко си е изпънала своя крайник към него ", споделя още Татьяна.

" Свалих му гащите и видях парче тоалетна хартия залепена с лепенка на пениса му. Разлепих и видях, че към момента кърви. Забелязах, че е преоблечен в други гащи и панталон, а дамата ми подаде мокрите му облекла с думи, че ги е била изпрала ", споделя майката.

Татьяна и потърпевшото момче тръгнали към " Пирогов ", където експерти са открили, че Адриан е с раздрано контузна рана, кръвонасядане, хематоми на пениса. Наложило се е да бъде осъществена незабавна интервенция и четиридневен престой в болничното заведение. Майката споделя, че месец по-късно детето й към момента е у дома и се възвръща с разнообразни медикаменти.

" С цялата си безочливост въпросната учителката и директорката в началото се пробваха да омаловажат случилото си, по какъв начин при момчетата това постоянно се получава, особенно в случай че не са били " забелени " добре и по какъв начин даже те самите могат да " се прищипят с ластика на гащичките " ”. Бях в потрес, разкъсано-контузна рана и хематоми не се получава от " прищипано с гащички ". Жената си е изпуснала нервите и е пратила 5-годишно дете с ритник в Пирогов. Аз се запитвам, в случай че нямаш здрави нерви, за какво избираш да работиш с деца? Аз се запитвам тази дама осведомена ли е с съответни ненасилствени способи, какво се прави, когато едно дете не слуша? Та те са деца, ясно е, че ще има моменти, когато прекрачват граници и ние възрастните ще обрисуваме границите на държанието им с топла решителност, а не с ритници до Пирогов чак до операционна. В тази детска градина разполагат с празна стая, където поставят непослушни деца да се успокоят. Аз се запитвам, за какво в случай че имат такава стая, моето дете не е бил заловен подмишнички безвредно и не е бил комплициран в тази стая, а е бил ритнат в слабините?

Искрено се надявам това, че в София по въпроса с детските градини търсенето е повече в сравнение с предлагането и няма задоволително места да не им разреши да си мислят, че могат да осакатяват децата и ще им се размине.

Директорката ни сподели, че не може да посещаваме повече тази градина тъй като " се е натрупало напрежение ". И без да ни го споделя не бих им поверила повече децата си! Сега ние ще би трябвало да работим с физическите и психическите последици от тази частна градина ", приключва описа си майката.

" Цветна градина Монтесори " не останаха длъжни и разясниха изказванията на майката. В своя обява в обществените мрежи от детското заведение декларират, че занапред следва виновните институции да потвърдят или отхърлят обвиняванията.

" Смятаме, че не е правилно случая да се разисква в обществените медии едностранчиво, компроментирайки името на Детския център. Неразбираемо е за нас, че макар изказаното мнение, детето и родителите желаеха още веднъж да посещават центъра ", пишат от " Цветна градина Монтесори ". Те са безапелационни: " Готови сме да си търсим правата по наказателноправен и гражданскоправен път ".


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР