Майка разказва за отчаяни усилия да спаси син, убит при пожари в Мауи преди 15-тия му рожден ден: „Хвърлих се на пода“

...
В неделя се проведе церемония в парк в чест на
Коментари Харесай

В неделя се проведе церемония в парк в чест на живота на Кейиро Фуентес – какво би било неговото 15-ти рожден ден. Тийнейджърът беше сам вкъщи и се наслаждаваше на последния ден от лятната ваканция, когато пламъците разкъсаха неговия град Лахайна.

Неговата осиновителка се опита да избяга обратно в горящия им квартал, за да го спаси, но не можа да го достигне навреме.

„Иска ми се да можех да създам повече спомени с него“, каза братът на Кейро Фуентес, Хосуе Гарсия Варгас. „Той беше твърде млад. Ако все още имаше време. Знам, че щеше да бъде много, много, много добър човек.“

850 души остават в неизвестност.

Луз Варгас, осиновителката на Фуентес, която управлява местна служба за почистване, работеше на пет мили оттук. Когато тя и съпругът й Андрес научиха, че пожарът опустошава района, те се втурнаха към дома, но се натъкнаха на спрял трафик, така че тя избяга.

„Казаха ми: „Не си отивай, не си отивай“, но аз отговорих: „Синът ми“, каза Варгас.

След това тя се изправи пред полицейска барикада.

„Хвърлих се на пода, вдигнах ръцете си и се помолих на Бог“, каза тя.

След като премина покрай полицаите, Варгас каза, че мъж на мотоциклет я откарал до на предната линия на пожара, където екип от първа помощ я увери, че районът е разчистен. Тя каза, че са й казали, че няма никой, и че вярва, че синът й е излязъл.

Два дни по-късно, когато Варгас стигна до опустошения й дом, тя откри безжизненото тяло на Фуентес, прегръщащо мъртвото му куче.

„Той не беше както очаквах, в пепел. Бог го поддържаше такъв. Така че знаехме, че е той“, каза тя.

Съпругът на Варгас и нейният син Хосуе увиха останките на Фуентес в брезент и пренесоха тялото му на половин миля до полицейски участък. Сега семейството остава да скърби не само за това, което е изгубено, но и за това, което е могло да бъде.

Предвидено е президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън да посетят опустошения регион в понеделник, за да разгледат последиците от горските пожари и да предложат подкрепа на оцелелите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР