Майка на дете с аутизъм, претърпяло насилие в училище, събира

...
Майка на дете с аутизъм, претърпяло насилие в училище, събира
Коментари Харесай

Майка на дете аутист, претърпяло насилие в училище, набира средства за лечението му

Майка на дете с аутизъм, претърпяло принуждение в учебно заведение, събира пари, с цел да го изпрати на лекуване в чужбина. За Ана-Мария ви разказахме през 2014 година Тогава родителите й сигнализираха, че момичето е станало жертва на полово посягане от страна на преподавател. По това време момичето беше ученичка в 6-и клас в помощно учебно заведение в София. Майка й Радосвета Николова описа, че е взела щерка си без долни дрехи от учебно заведение. По случая стартира следствие.

„ Делото обаче беше прекъснато. Всички събрани документи и доказателства за нарушавания в учебното заведение останаха глас в пустиня”, сподели Радосвета пред камерата на „ Здравей, България”.

Жената е безапелационна, че положението на щерка й се е влошило извънредно доста след случая с похищението.

„ Почти година и половина отхвърляше да излезе от у дома, ускори се автоагресията й, появи се и предпочитание да атакува хора, изключително мъже”, споделя майката.

От година насам тя води преписка с разнообразни клиники в Съединени американски щати, които декларирали, че могат да оказват помощ на Ана-Мария. Семейството даже пътувало оттатък Океана за едноседмична стратегия, която коствала 3500 $. Американски експерти от две клиники във Вашингтон се съгласили да изготвят обща стратегия за усъвършенстване положението на момичето.

„ Въпросните лечебни заведения са най-хубавите в поведенческа терапия на аутисти. За довеждане докрай на лекуването са ни нужни 30 000 долара”, споделя Радосвета. Към момента, посредством акция в обществените мрежи, са дарени 5300 лв..

Ана-Мария би трябвало да стартира 8-седмичната стратегия през ноември. Ако желаете да помогнете за лекуването й, може да преведете средства по следната банкова сметка:

"Първа капиталова банка " АД

IBAN: BG29FINV91501316792743

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Ана-Мария Росенова Симеонова
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР