Майка и син са арестувани за трафика на 61 мигранти,

...
Майка и син са арестувани за трафика на 61 мигранти,
Коментари Харесай

Според разследващите в Бургас трети човек е помагал на майката и сина, превозвали мигранти

Майка и наследник са задържани за трафика на 61 мигранти, които бяха арестувани във вторник в Бургас. Според следствието има трети човек, също от фамилията, който е помагал в превозването на бежанците. Прокуратурата дефинира обвинените като добре проведена група за незаконен транспорт на чужденци.

24-годишният Величко Николов и 49-годишната му майка Димитринка помогнали на десетките мигранти от Афганистан да влязат у нас. Спукали гума и оставили буса с бежанците на пътя. Не е ясно каква е сумата, която е трябвало да получат от мигрантите.

" Те не признават за осъществяване на действието към сегашния миг, заради което не са събрани доказателства тъкмо какъв е размерът на получената имотна полза. Събрани са доказателства за възможна съпричастност към действието и на другия брат, само че той все още се укрива ", изясни Антоанета Маркова, представител на Районна прокуратура-Бургас.

Не е ясно от кое място мигрантите са влезнали у нас, нито къде е крайната точка, защото обвинените резервират безмълвие.

" Обяснения ще даваме в по-късен миг на делото. Към този миг се възползват от правото си да откажат да дават пояснения ", сподели юристът на обвинените Сабин Дучев.

В правосъдната зала, където през днешния ден се гледа мярката на обвинените, бяха техни родственици.



Величко до неотдавна е работил и живял в Германия. В Бургас имал личен автосервиз, от където се допуска, че е взела буса за мигрантите. На домашния му адрес, откриваме неговата баба. Съседите на фамилията са сюрпризирани.

Двамата обвинени остават в ареста. Могат да получат наказване " отнемане от независимост " от 1 до 6 години и санкция до 20 хиляди лв..

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР