Майданът в Киев е на 9 години. Припомняме цялата истина:

...
Майданът в Киев е на 9 години. Припомняме цялата истина:
Коментари Харесай

От първата капка кръв до червените линии: Преди девет години Украйна започна война срещу всичко руско

Майданът в Киев е на 9 години. Припомняме цялата истина: от първите изстрели на снайперисти до задачата, сложена на опълченците в окопите на Донбас - да устоят 40 минути до идването на съветската помощ

КАРНАВАЛЪТ НА ОМРАЗАТА

Как ще приключи „ революцията на хидността ” (на украински достойнство) стана ясно от старите квазибандеровски вицове. Фразата, която се трансформира в един от лозунгите на Майдана - " Москалите на ножи! " скитаха из украинските кабинети и кухни от антични времена, под формата на занимателни и на пръв взор почтени анекдоти. Като: „ Притеснявам се, момче, свестно си, а не си москал “ или „ Микола, хайде да режем москали? Ами в случай че те са ние? Нас пък за какво? " Помниш ли, да?

Има една доста остаряла, мъчно реализирана и платена с кръв еврейска мъдрост: „ Ако някой, въпреки и на смешка, обещае да те убие, рано или късно ще го направи “. Така и стана, само че не незабавно.

Майданът през ноември-декември 2013 година стартира като занимателен фолклорен карнавал. Сърцето на въстанието беше „ сцената ” – сериозна сграда с добра, доста скъпа концертна звучност. От „ сцената “ звучаха песни, които публиката подхващаше. Там постоянно рипаха гопак едни „ парубки и дивчини “. Всичко изглеждаше почтено и подкупваше мнозина.

Важно беше да привлекат на своя страна тогавашните съветски киевляни, а те бяха болшинството на площада. Беше значимо да не се покаже зверската бандеровска озъбена усмивка преди време, с цел да не се изплаши останалия свят.

КУРАБИЙКИТЕ НА НУЛАНД И МЪЧЕНИЯТА В МАЗЕТАТА

Бандеризмът в своето гневно отмъщение се изкачи от Майдана до края на януари 2014 година, когато стана ясно, че управляващите няма да предадат страната просто по този начин, и съществено си умря. Започнаха да бият съветски репортери. Група от един федерален ефирен канал прекара незабравима нощ в мазето на Будинка на профсъюзите, което към момента не беше изгоряло - те бяха измъчвани с електрошокери, пръскани със сълзотворен газ и просто бити.

Как реагира нашето посолство на този случай? Решиха „ да не вадят мръсните ризи на обществено място “. Но на Майдана изтълкуваха това по собствен метод – значи може и по този начин. Изведнъж започнах да срещам хора в центъра на Киев, които стремително не помниха съветския език, само че нямаха време да научат украински. Беше мъчно да се приказва с тях, те британски също не знаеха.

Веднъж отхвърлиха да пуснат специфичните репортери на КП в хотела, където живеехме, тъй като бяха „ москали “. Ние се маскирахме с ленти и значки на Майдана, които се продаваха на всеки ъгъл и се опитвахме да мълчим и повече да слушаме. Започнаха да ни хващат – пишат странни хора в обществените мрежи, викат ни на срещи.

А на " сцената " започнаха да беснеят едни дядовци, докарани от Западния район. „ Добро “ от Запада с цел да се превземе властта се получи, а визитата на Нуланд с бисквити и кифлички на Майдана успокои съмняващите се – „ Западът е с вас “. Остана единствено да обвържете майдановците с кръв.

ПЪРВАТА КРЪВ

Аз съм един от малцината, които видяха по какъв начин стартира изтезанието на " Небесната сотня “ /стотица. В 9:50 сутринта на 20 февруари 2014 година седях на перваза на прозореца на стаята си в хотел „ Украйна “ (извисяваше се над площад „ Незалежности “) и пушех. Експлозията, доста мощна - щитове и каски на " Беркут " – украинските „ барети “ - излетяха на 20 метра височина. Бомбата е сложена доста по-рано, в шахтата за дъждовна вода. Това беше сигналът. И незабавно стартира безразборна пукотевица от всички страни. Те стреляха освен от Майдана, само че и от покривите на държавния квартал. Стълбището на хотел " Украйна " с прозорците си гледаше тъкмо натам. Не изчаках асансьора, направих крачка надолу по стълбите... и снайперистът пропусна с милиметър, бях единствено нарязан от парчецата летящ бетон от стената.

За мен този кадър беше очевидно удостоверение на постулата: „ без измяната на част от елитите не са вероятни цветни революции “. Елитите предадоха Украйна, размениха я против власт в кървавия безпорядък.

ВТОРАТА КРЪВ

Най-неприятното следствие е, когато по време на следствието можете да откриете като нарушител себе си. Затова изтезанието на „ Небесната стотина “ беше безшумно потулена, дърветата, накълцани от патрони на Институтская улица, бяха бързо изсечени и изнесени. Новите управляващи на Украйна имаха други задания - непременно да смажат под себе си съветските райони. Освен това Крим към този момент напусна зараждащия се Бандерщад, без даже да огледа обратно.

През пролетта на 2014 година дойдох в Луганск, където „ партизаните “ Мозговой и Болотов към този момент се бяха оповестили. Те развеждаха публицистите от KП през целия ден, с цел да ревизират дали не ги наблюдават. И едвам през нощта, в някаква горска просека, те дадоха първото си изявление за съветските медии.

Ние самите като по знамение се измъкнахме от луганските СБУ-шници, като се промъкнахме в Донецк, където позициите на бунтовниците бяха доста по-силни. Въпреки че на проукраинския протест, където ги чакаха Парубий, Ляшко и „ дамата с плитките на главата “, въпреки всичко се събраха няколко хиляди жители, множеството от които младежи, от възпитаните в нова Украйна.

Именно тези хора, по този начин наречените „ политически украинци “, ще станат основата на АТО (Киев йезуитски я назовава АТО – антитерористична операция), а по-късно и участници в „ горещата фаза “ на гражданската война. В Донецк и Луганск имаше малко такива хора. Но в Запорожие, Харков, Днепропетровск управляващите на Майдана съумяха да „ извърнат вълната “. Те имаха опитни консултанти, до момента в който бунтовниците постоянно не знаеха какво да вършат. След като превзеха администрацията в Запорожие, хората, когато се стъмни, просто се прибраха по домовете. А на сутринта я откриха препълнена с въоръжени нацистчета.

И в случай че нашите въстанали имаха обилие от морални и нравствени ограничавания, то последователите на Майдана въобще не бяха обременени с такива „ нелепости “. В Днепропетровск Коломойски намерено даде обещание да заплати 10 000 $ за главите на водачите на въстанието. В други градове деятелите просто изчезваха, телата им по-късно бяха намирани в горските насаждения. „ Майдановите сотни “ на бандитите отидоха да оказват помощ на управляващите.

На 20 април, в нощта на Великден, която по-късно беше наречена " кървава ", на контролно-пропускателния пункт край Булбасовка бяха убити първите, към момента невъоръжени опълченци.

Започнаха да се основават бандеровските батальони - " Айдар ", " Азов ", " Кривбас " и други

Пълната изясненост настъпи на 2 май в Одеса - след всеобщото изгаряне на несъгласните. Този ден бях в Славянск и зад нещастието в Одеса някак си забравих, че в този ден въоръжените сили на Украйна за първи път се пробваха да щурмуват този изстрадал град. Сега Славянск още веднъж чака освобождението си.

ОПЕРАЦИЯ БУРЯ-2

Украйна след Майдана в никакъв случай не е крила, че ще „ освободи “ Донбас. Различаваха се единствено методите: да убият всички или да ги пощадят и просто ги изхвърлят в Русия, изчиствайки територията.

През всичките 8 години след Майдана Киев се готвеше да победи Донбас. Голяма част от мъжкото население на Украйна мина през АТО - към милион души. Така бяха привързани с кръв.

Как ще бъде надвит Донбас в Украйна не беше скривано и имаше малко разновидности. Въоръжените сили на Украйна се готвеха да повторят интервенция „ Буря “, извършена през 1995 година от хърватите против Сръбска Крайна. Една мълниеносна офанзива и това е.

В нашите окопи бяха добре осведомени с тези проекти. Неведнъж или два пъти нашите бойци край Ясиноватая или Коминтерново ми споделяха: „ Братко, нашата задача е да издържим 30-40 минути, до момента в който Русия се приближи “. Видях какъв брой малко от тях бяха в окопите на Донбас в навечерието на СВО и разбрах, че всички ще умрат, Русия може да пристигна в точния момент.

Но Русия го направи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР