Майчин дом изпрати 2018-та с момче и посрещна новата 2019-та

...
Майчин дом изпрати 2018-та с момче и посрещна новата 2019-та
Коментари Харесай

Майчин дом изпрати 2018-та с момче и посрещна новата 2019-та с момиче

Майчин дом изпрати 2018-та с момче и посрещна новата 2019-та с момиче
Първото бебе в университетската акушеро-гинекологична болница Майчин дом за 2019 година е момиче, родено по натурален метод малко след 5.00 ч. сутринта в първия ден на новата година.

Детето е трето в фамилията, има две по-големи сестри и е с съвършено тегло от 3,100 кг.

Последното бебе за миналата 2018 година е момче, родено по неотложност с цезарово сечение, разяснява завеждащият екипа на нощното дежурство в болничното заведение доктор Светлозар Славов и добави, че работата през нощта против Нова година е била в нормалните си темпове.

Общо за 2018 година в болница Майчин дом са родени 3 581 деца, което е по-малко, съпоставено с предходната година, когато са били малко над 4 000. По данни на доктор Емил Гърчев, който управлява медицинския екип в дневната промяна на 1 януари, тези данни отразяват общия спад в статистиката на раждаемостта на национално равнище, а Майчин дом продължава да бъде водач по брой раждания в страната. По думите му приблизително всяко 14-то българско дете се ражда точно там, като болничното заведение поддържа нормален ритъм от приблизително 10 раждания на денонощие.

Майчин дом е най-голямата и най-старата профилирана АГ болница у нас, където се наблюдават и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с сложна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски проучвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК проби за диагностика на вродени генетични болести на плода, ръководени от Национална генетична лаборатория. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР