Майбасите се набиват в очите, а никой не пита за

...
Майбасите се набиват в очите, а никой не пита за
Коментари Харесай

Борисов: Майбасите се набиват в очите, а никой не пита за колите на IT-сектора

" Майбасите " се набиват в очите, а никой не пита за колите на IT-сектора, разяснява пред медиите ситуацията в страната и митингите на зърнопроизводителите водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Той изясни, че има опция Народното събрание да се намеси в разногласието сред изпълнителната власт и зърнопроизводителите, които започнаха митинги, нещо за което загатна през вчерашния ден и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Има и решения, има и доста бързи в действителност дейности, които да се създадат. Като се стартира от контрола на това, което влиза в България, в случай че би трябвало, да се назначат 100-200-300 и повече хора във фитосанитарния надзор. Учудвам се, че и министър председателят, и министърът не престават да не се срещат (със земеделските производители), да не го вземат решение въпроса и той да ескалира ", изясни Борисов.

 

 Но успокои, че митингите не са толкоз страшни, тъй като преди Орлов мост с месеци е бил затварян от протестиращи.

  " Не е толкоз ужасно, просто сегашните ни некоалиционни сътрудници не са привикнали с това “, разяснява някогашният министър председател. 


„ Всичко се взема решение в полза на хората. Все още не съм чул икономическия министър, комерсиалните аташета какво вършат. Това е голям уред, който стои и чака Народното събрание да вземе решение “, добави Борисов.

Той прикани за разговор и изясни, че в случай че бъде поискано от него, ГЕРБ може да се намеси в разногласието посредством Народното събрание.

" Със сигурност има и доза истина в това, което споделя и Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на IT бранша или на който е различен бранш колите, единствено техните. И това прави усещане, това ги нервира ", сподели някогашният министър председател, само че отхвърли да опълчва двата бранша.

 

Борисов разгласи, че е подготвен да посредничи сред държавното управление и зърнопроизводителите.

" Ние се усещаме виновни за тези хора да станат министри, натиснали сме копчетата ", означи той.
" Питам къде са, какво вършат, апелирам министрите да идат и да се срещнат с протестиращите и да решат проблемите. Ако има законодателна потребност от нещо, ще го вкaраме и още на следващия ден ще го решим ", уточни водачът на ГЕРБ.

 

Има по-важни неща сега, и всеки ден да ме питате, няма да ви кажа ", отговори той на журналистически въпрос по кое време от ГЕРБ ще разгласят своя претендент за кмет на София. Само сподели, че Росен Желязков няма да бъде кандидат-кмет. 

 

Въпреки рецензиите си против земеделския и икономическия министър, Борисов не отговори дали обмисля промяната им при ротацията на министър председателите през март.

 

Управленските сътрудници от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са " действителна коалиция ", въпреки и да нямат съдружно съглашение, а Движение за права и свободи на процедура е част от нея, обясни той преди да влезе в пленарната зала за изключителното съвещание на Народното събрание.

" В тези динамични събития ние, некоалицията - което към този момент стартира да става смешно за хората, тъй като не дава отговор на истината. Ние по-реална коалиция няма по какъв начин да бъдем " - по този начин Борисов отговори на въпрос какво е станало с подписването на управническото съглашение сред първите две политически сили.

" Ние нямаме (хора във властта), само че се усещаме виновни, тъй като сме дали своят вот за това държавно управление, с цел да станат тези министри ", добави Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР