Маями Хийт се класира за Финалите на Националната баскетболна асоциация

...
Маями Хийт се класира за Финалите на Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Маями разби Бостън и ще играе с Денвър във финала на НБА

Маями Хийт се класира за Финалите на Националната баскетболна асоциация (НБА), откакто разгроми Бостън Селтикс със 103:84 като посетител в решителния мач номер 7 от финалната серия на Източната конференция. По този метод „ горещите “ не позволиха исторически поврат на „ келтите “ от 0-3.


Възпитаниците на Джо Мазула влязоха в ролята на любимци в седмия конфликт с отбора от Флорида, откакто бяха набрали инерция от три поредни триумфа. Но Маями ги попари с чудесна игра в отбрана мощна пукотевица както за две, по този начин и за три точки. Хийт не разрешиха исторически поврат от 0-3 до 4-3, като Бостън се трансформира в първия отбор, който губи съдбоносен седми дуел вкъщи, откакто е изоставал с три триумфа – другите три тима в лицето на Ню Йорк Никс, Денвър Нъгетс и Портланд Трейл Блейзърс се добират до 3-3, само че губят седмите си мачове при гостувания. Хийт са първият отбор, който стига до Финалите като осми подложен след Никс през 1999.

Най-резултатен за спечелилите бе Джими Бътлър с 28 точки, 7 битки и 6 асистенции. Той бе определен и за МВП на финалната серия. С дабъл-дабъл се регистрираха Кейлъб Мартин и Бам Адебайо надлежно с 26 пункта и 10 битки, и 12 битки и 10 асистенции, като Адебайо даде и 7 завършващи подавания. С по 10 пункта за „ горещите “ приключиха Гейб Винсънт и Дънкан Робинсън. Маями стреля близо 49% при стрелбата за две и тъкмо 50% от тройката.

„ Останахме дружно като колектив. Като тим, говорихме за това да спечелим сложен мач отвън дома. Направихме го. Но не сме задоволени. Развълнувани сме. Щастливи сме. Но имаме още една серия за печелене “, разяснява Бътлър.

Джейлън Браун бе над всички за Селтикс с 19 точки. Той добави 8 битки и 5 асистенции, само че записа и цели 8 неточности. Джейсън Тейтъм също нямаше ден, макар че приключи с дабъл-дабъл – 14 пункта и 11 битки. Крилото на „ келтите “ завърши с 5/13. Дерик Уайт се регистрира с 18 точки, само че сезонът за Бостън, миналогодишен финалист в НБА, завърши със загуба в разногласието за трофея на Изток след 39% при стрелбата за две и 9/42 зад арката.

Маями ще спори за купата с Денвър Нъгетс, който разруши Ел Ей Лейкърс с 4-0 победи във финала на Западната конференция. Мач номер 1 сред „ буците “ и „ горещите “ е в нощта на четвъртък против петък в залата на Нъгетс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР