Маями Хийт поднесе най-голямата изненада на старта на плейофите в

...
Маями Хийт поднесе най-голямата изненада на старта на плейофите в
Коментари Харесай

ОБЗОР: Маями изненада шампиона от редовния сезон в НБА

Маями Хийт сервира най-голямата изненада на старта на плейофите в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

" Горещите ", които се класираха за директните елиминации в последния вероятен миг, завоюваха със 130:117 при гостуването си на първенеца от постоянния сезон Милуоки Бъкс в първия мач от първия кръг на плейофите в Източната конференция.

Баскетболистите на старши треньора Ерик Сполстра се възползваха по най-хубавия метод от контузията, която получи звездата на домакините Янис Адетокунбо и " откраднаха " домакинското преимущество на противника си. Гръцкият национал падна неприятно на гърба си в края на първата четвърт и въпреки че направи опит да се върне в игра при започване на втората, то той бе несполучлив и мачът за него приключи прибързано. Състоянието на Адетокунбо за идващите мачове от серията на този стадий остава неразбираемо.

Маями обаче също даде свидна жертва в дуела. Титулярният гард на " горещите " Тайлър Хиро счупи ръката си и ще бъде навън до края на плейофите. Хиро приключи срещата с 12 точки, като бе един от шестимата играчи на гостите с двуцифрен актив. Маями сподели и отлична пукотевица от зоната за три точки, като отборът осъществя 15 тройки от единствено 25 опита. За съпоставяне Милуоки приключи с 11 сполучливи шута от отдалеченост от 45 изстрела.

За успеха на гостите от Флорида най-полезен бе Джими Бътлър с 35 точки, като към тях прибави и 11 асистенции. Бам Адебайо завърши с 22 точки, а ветеранът Кевин Лав се отличи с 18 точки от пейката.

За Милуоки 33 точки вкара Крис Мидълтън, а Боби Портис добави още 21. Джру Холидей пък направи " дабъл-дабъл " от 16 точки и 16 асистенции.

Вторият мач от серията е още веднъж в Милуоки в нощта на сряда против четвъртък.

Първенецът в Западната конференция Денвър Нъгетс нямаше проблемите на Милуоки и завоюва семейството си на Минесота Тимбъруулвс със 109:80. " Златните буци " завоюваха безапелационно всяка от първите три четвъртини на мача и имаха цялостен надзор над развиването на срещата.

Най-резултатен за Денвър в срещата бе Джамал Мъри. Канадският гард се отличи с 24 точки. Крилото Майкъл Портър-младши направи " дабъл-дабъл " от 18 точки и 11 битки, Кентейвиъс Колдуел-Поуп добави 15 точки, а Никола Йокич приключи с 13 точки и 14 битки.

За Минесота Антъни Едуардс бе най-полезен с 18 точки, а Джейлън Ноуел завърши с 12. Представянето на звездите на отбора - Карл-Антъни Таунс и Руди Гобер обаче бе разочароващо. Таунс вкара 11 точки, а Гобер завърши с осем, като за по-малко от 26 минути с французина в игра " горските вълци " бяха -28 точки по отношение на противника си.

С триумфа Денвър поведе с 1:0 победи над Минесота.

Шампионът за 2020 година Лос Анджелис Лейкърс се завърна в плейофите след едногодишна пауза с победа надалеч от вкъщи. " Езерняците " надиграха отбора на Мемфис Гризлис със 128:112 след доста мощно отборно показване, най-много през второто полувреме, в което белснаха младоците Руи Хачимура и Остин Рийвс.

Хачимура приключи мача като най-резултатен за Лейкърс с 29 точки от едвам 14 изстрела, а Рийвс добави още 23 точки, като 14 от тях пристигнаха в последната четвърт на мача.

Ветеранът ЛеБрон Джеймс също направи стабилен мач с 21 точки и 11 битки, а Антъни Дейвис вкара 22 точки и овладя 12 битки, като с него на игрището " езерняците " бяха +27 точки.

За отбора на Мемфис, който се движеше един до друг със своя противник доникъде на последната част, 31 точки осъществя Джарън Джаксън, а с 22 остана Дезмънд Бейн. Джа Морант завърши с 18 точки, само че гардът на " гризлитата " нарани неприятно ръката си при рухване на земята в края на дуела и положението му за идните мачове остава под въпрос.

Успех като посетител реализира и другият тим от " града на ангелите " - Лос Анджелис Клипърс. " Ножиците " завоюваха със 115:110 над Финикс Сънс след 38 точки на Кауай Ленард. Още 19 за спечелилите вкара Ерик Гордън, а отиграването на мача принадлежеше на Ръсел Уестбрук, който направи чадър против Девин Букър 12 секунди преди края на мача, с който обезпечи успеха на отбора си.

За отбора на Финикс, който е считан от мнозина за любимец номер 1 в плейофите, с 27 точки приключи Кевин Дюрант. Още 26 вкара Девин Букър, а с 22 остана Тори Крейг. Баскетболистите от пейката на " слънцата " обаче се комбинираха за едвам 10 точки, което бе с 24 точки по-малко от приноса, който получиха гостите от своите аварийни играчи.

Вторият мач от серията е още веднъж във Финикс в нощта на вторник против сряда.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИЯ КРЪГ НА ПЛЕЙОФИТЕ В НБА*:

Източна конференция:

1-Милуоки - 8-Маями - 117:130
* Маями води с 1:0 победи в серията.

Западна конференция:

1-Денвър - 8-Минесота - 109:80
* Денвър води с 1:0 победи в серията.

2-Мемфис - 7-Лос Анджелис Лейкърс - 112:128
* Лос Анджелис Лейкърс води с 1:0 победи в серията.

4-Финикс - 5-Лос Анджелис Клипърс - 110:115
* Лос Анджелис Клипърс води с 1:0 победи в серията.

**Играе се до четири победи от седем мача.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР