Мая ЙовановскаВсеки блок задължително трябва да има банкова сметка, а

...
Мая ЙовановскаВсеки блок задължително трябва да има банкова сметка, а
Коментари Харесай

Врата в полето

Мая Йовановска
Всеки блок наложително би трябвало да има банкова сметка, а професионалният домоуправител е наложително да бъде с висше обучение. И още - общите събрания към този момент ще могат да се организират и онлайн. Това са част от промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, които е изготвило Министерство на регионалното развитие.
Този закон е преработван към този момент няколко пъти и продължава да се счита, че е не просто посредствен, а изцяло несъответстващ. По оценки на специалисти не повече от 5% от пазара се ръководят от професионални домоуправители. Не познавам човек, сключил контракт с такава компания за сякаш професионални услуги по ръководство на етажната благосъстоятелност, който да не поискал да се откаже. Същото се случи и в моя вход. 
Отказването не е елементарно, би трябвало добре да си прочетете контракта и общите условия към него и прецизно да спазвате каквото сте подписали със затворени очи, с цел да докарате нещата до край. Щото те доста държат на подписаното, за разлика от това, че спазването на изискванията от тяхна страна е, да го назовем, много гъвкаво и напряко разтегливо. Но даже и да спазите всичко, някак нещата постоянно съумяват да се поразтегнат във времето - пандемия, всъщност сложната организация на притежателите и т.н, а през това време ще продължавате да плащате месечните такси.
Как се образуват тези такси изобщо не е ясно, нормално постоянно се оказвате с допустимо най-високата. А за какво те са твърди и едни и същи за всички, също е забавен въпрос. На така наречен събрания, проведени по тяхна преценка, постоянно участват разнообразни представители на компанията. Сиреч - идват изцяло неподготвени. Когато обаче етажната благосъстоятелност желае заседание, то се оказва много мъчно за образуване. Пандемията беше чудесно опрощение. 
Да не приказваме за рядкости като поправки, осъществени и заплатени преди идването на компанията, само че регистрирани като техен разход. И след това кавги, извинения и така нататък Колкото до новите промени - и в този момент притежателите, когато се постанова, си отварят банкови сметки. Ама очевидно желаете да ни задължите. Пък за просветителния ценз - въпросът е на какви хитрости учите чиновниците си. Въобще кой управлява използването на съществуващите въпреки и калпави правила? Щото аз не знам. Значи този закон е единствено една врата в полето.
 
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР