Мая Манолова заедно със своите съмишленици Войслав Тодоров и Любомир

...
Мая Манолова заедно със своите съмишленици Войслав Тодоров и Любомир
Коментари Харесай

Манолова пита Фандъкова за четири частни къщи, построени на Витоша

Мая Манолова дружно със своите съидейници Войслав Тодоров и Любомир Попйорданов изпратиха заявление за достъп до социална информация до кмета на София Йорданка Фандъкова, пише novinite.bg.

Искането за достъп касае строителната документи и основанията за нейното издаване на четири къщи, построени през последните години на територията на естествен парк „ Витоша “ в прорез със законодателството. В настояването се показва да се направи инспекция за законността на строителството в парка и се слагат въпроси за подхванатите дейности да се резервира целостта на естествения парк от страна на Столична община.

Припомняме, че преди два дни сигнализирахме за четири частни къщи, построени на територията на естествен парк „ Витоша “ след приемането на проекта за ръководство на парка, а в един от случаите - след влизане в действие на Общия организационен проект на София. Това строителство опонира на законовите условия, само че все пак е разрешено от Общината. Още по-притеснителното е, че в същото състояние са още към 150 терена, урегулирани на територията на парка, които евентуално ще бъдат застроени по същата скица. За да бъдат предпазени, трябват промени на Подробните им устройствени проекти (ПУП). През последните 12 години след влизане в действие на Общия устройстве проект тези Подробен устройствен план не са синхронизирани с рестриктивните мерки на Общия проект, което се употребява като опция за застрояването им и изваждането на терени от обсега на естествения парк. Манолова, Тодоров и Попйорданов към този момент внесоха искане до основния проектант, районните кметове и Общинския съвет за изменение на тези проекти, с цел да се запази целостта на парк „ Витоша “.

Колеги, прилагаме по-долу текста на електронното заявление, както е е подадено в системата на Столичната община: Уважаема г-жо Фандъкова, На съображение член 4 от Закона за достъп до Обществена информация апелирам да ни предоставите информация за издадените строителни документи и учредения за издаване на позволения за градеж на: УПИ III кв. 36. м. с. Бистрица, р-н Панчарево УПИ V кв. 36. м. с. Бистрица, р-н Панчарево УПИ XI кв. 4. м. с. вилна зона „ Бункера “, р-н Панчарево УПИ IV кв. 40 м. с. Владая и б.з. Владая, р-н Витоша   Моля да извършите инспекция за законността на издадените строителни бумаги и да се произнесете за законността на строителството, осъществено в съответните урегулирани поземлени парцели. Обръщаме внимание, че разрешенията за градеж и на четирите парцела са издадени след приемането на проекта за ръководство на Природен парк Витоша, а в тази ситуация с кв. 40 с. Владая и след влизане в действие на Общия организационен проект на Столична община, отреждащ териториите в зона за естествени паркове (Рпп). Молим да отговорите на следните въпроси:

- Намирате ли осъщественото строителство в горепосочените УПИ за отговарящо на законовите условия поради разположението му в рамките на Природен парк „ Витоша “ и че съответните УПИ са част от зона за естествени паркове (Рпп)?

-Какви дейности ще предприемете за опазване целостта на Природен парк Витоша поради съществуването на десетки други урегулирани парцели, попадащи в обсега на парка и отредени за естествени паркове в Общия организационен проект?

-  Какви дейности ще предприемете за търсене на отговорност от нарушителите, които са позволили непозволено застрояване в зоната на естествен парк Витоша на територията на Столична община?   При съществуване на персонални данни в посочените документи апелирам същите да бъдат закрити.

Моля информацията да ми бъде предоставена в електронен тип на e- mail: [email protected],[email protected] и [email protected] Адрес за преписка: 1000, София, ул. Дякон Игнатий №4 ап. 7 С почитание, Войслав Георгиев Тодоров Мая Божидарова Манолова Любомир Попйорданов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР