Мая Манолова и Йорданка Фандъкова се очаква да кажат следващата

...
Мая Манолова и Йорданка Фандъкова се очаква да кажат следващата
Коментари Харесай

Очаква ли се сблъсък между Манолова и Фандъкова на местните избори?


Мая Манолова и Йорданка Фандъкова се чака да кажат идната седмица дали ще се кандидатират за кмет на столицата.

Въпреки това от няколко седмици социологически организации вършат изследвания за изборните настройки по отношение на тези две имена. До момента множеството проучвания дават преднина омбудсмана Манолова. В изследване на " Галъп ", извършено под формата на телефонен сондаж измежду 802 души сред 5 и 9 август желанието за политическа смяна обаче работи в интерес на актуалният омбудсман Манолова, която, в случай че се кандидатира, би получила 48% от гласовете на първи тур против 40% за Фандъкова. Според " Галъп " на възможен балотаж Манолова може да се употребява с повече поддръжка от " дистанцираните от политическия развой ".

С претекст бистрота в четвъртък на уеб страницата на публичния бранител бе оповестен доклад за четирите години на поста. В доклада на омбудсмана се показва, че над 122 хиляди жители са потърсили съдействието на Манолова, а постъпилите тъжби и сигнали са над 45 хиляди, от които са завършени 43 569. Тя е имала 114 приемни и редица законодателни начинания.

Сред законодателните начинания на Манолова и рекомендациите за нормативни промени са - Граждански процесуален кодекс, Закон за отбрана на потребителите и Закон за интернационален търговски арбитраж, Изборен кодекс, Закон за кредитиране на студентите и докторантите и други.

Йорданка Фандъкова ще разгласи идната седмица дали ще се кандидатира за нов мандат като кмет на София. Това сподели тя в отговор на въпрос по време на инспекция на ремонта на бул. " Асен Йорданов " в кв. " Дружба ".

В последните седмици съвсем всеки ден кметът ревизира поправки на улици, булеварди, детски градини, учебни заведения. Тя не приказва и за привършване на мандата и за довеждане докрай на планове и стратегии, а за това какви са проектите на актуалното ръководство за бъдещето. Въпреки, че за момента тя не дава отговор изрично дали ще се яви на локалните избори, държанието ѝ демонстрира, че на процедура е в акция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР