МАУНА КЕА, Хавай (AP) — гласът на Шейн Палакат-Нелсен пада

...
МАУНА КЕА, Хавай (AP) — гласът на Шейн Палакат-Нелсен пада
Коментари Харесай

Вулкан на Големия остров на Хаваите е свещен за духовните практикуващи и ценен от астрономите

МАУНА КЕА, Хавай (AP) — гласът на Шейн Палакат-Нелсен пада до уважителен звук, до момента в който споделя историята на снежната богиня Полиаху, която Местните хавайци имат вяра, че населява върха на Мауна Кеа, най-високата точка на Хаваите.

Приказката, повтаряна в хавайските фамилии в продължение на генерации, приказва за водач, който копнеел да ухажва Полиаху, само че бил спрян от прислужниците си, охраняващи свещения планински връх - обителта на боговете, люлка на сътворението и врата към божественото.

Днес тази възвишена среща на върха на Големия остров на Хаваите също се цени от астрономите като портал за намиране на отговори на многото мистерии на Вселената, създавайки разнородни — и от време на време несъвместими — възгледи за това какво е най-хубаво за бъдещето на Мауна Кеа.

Легендарният водач в последна сметка получи достъп до върха при едно изискване: той трябваше да стъпи единствено върху същите отпечатъци, оставени от служителя, който го придружаваше нагоре и надолу, сподели Палакат-Нелсен. То...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР