Матурата по български език и литература се проведе в две

...
Матурата по български език и литература се проведе в две
Коментари Харесай

14 деца със специални образователни потребности са се явили на матурата по БЕЛ в Бургас

Матурата по български език и литература се организира в две елементи. 3625 възпитаници от Бургаска област са декларирали стремежи да се явят на изпита. Те са писали по изтегления " Вариант номер едно ". Изпитът се организира в две елементи. На 25 въпроса дадоха отговор седмокласниците в първата, за времето от един час. Втората част на изпита е с дълготрайност 90 минути. Тя включва дидатическа задача и  работа по непозната текст.
беседва с Виолета Илиева, която е шеф на Регионалното ръководство на образованието в Бургас, за още детайлности по тематиката: “Учениците работиха в 105 учебни заведения. Във всяко учебно заведение сме основали организация, двата изпита да се проведат на място. Първата част продължава 60 минути, а за децата със специфични просветителни потребности 30 минути. За цяла област Бургас те са 14 деца, като за тях сме отделили 14 зали, в които съветник приспособява усложненията на детето към изпита, с цел да може то да напише своите познания в книжния свитък, който има пред себе си. Консултантите знаят по какъв метод да приспособяват знанията на детето. Имаме дете в болница, за което също сме обезпечили квестори, единствено и единствено да покаже познания. “
За две деца със счупена дясна ръка, също са обезпечени условия да пишат по тематиките. Всеки родител, който е дал нужните документи, че има характерни условия, които не разрешават на детето да се яви като всички други, от Регионалното ръководство на образованието в Бургас са реагирали, с цел да обезпечат нужните условия.
Изпитните работи ще бъдат изпратени в София, с цел да бъдат сканирани. След това се връщат в Бургас. Два са оценителските центрове тук, в които комисиите по български език и по математика ще ревизират и правят оценка.
Всеки оценител има особено устройство с ключова дума, с цел да може да прегледа работата и да сложи оценка. Новото тази година е, че родителите могат да заявят желанието на детето за избор на паралелка, специалности и специалност, единствено на електронен притежател. Тези, които не могат да подадат сами заявление, би трябвало да посетят учебното заведение на детето, където ще получат помощ от дежурните учители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР