Mattel иска да ви плаща $277 на час, за да играете на Uno

...
Mattel казва, че провежда национално търсене на работа за главен
Коментари Харесай

Mattel казва, че провежда национално търсене на работа за „главен играч на Uno“. Заплата: $277 на час.

Компанията за играчки наема човек, който да рекламира пускането на новата им игра Uno Quatro. Избраният кандидат ще получава $4444 на седмица в продължение на четири седмици, за да играе Uno Quatro с непознати в Ню Йорк и да създава съдържание в социалните медии, представящо новата игра.

Uno Quatro е нова версия на Uno, която съчетава свързването на четири плочки в ред, както в Connect 4, с класическата функция Uno за съвпадение на числа и цветове.

„Развълнувани сме да предложим позиция на най-добрия играч на Uno, който да помогне за представянето на нашата чисто нова игра, Uno Quatro, на света“, каза Рей Адлер, глобален ръководител на игрите в Mattel, в изявление.

От 13 септември играчът Chief Uno ще учи играчите да играят играта и ще участва в предавания на живо и интервюта. Всеки гражданин на САЩ на възраст над 18 години може да кандидатства, стига да отговаря на изискванията за работа да може да седи за дълги периоди от време и да носи 50 паунда или повече, за да премести палатки за разпъване на игра.

Новата позиция на Mattel е част от нарастващо движение, в което марките използват трикове в социалните медии, за да накарат хората да говорят за техния нов продукт, каза Тим Калкинс, професор по маркетинг в Kellogg School of Management на Северозападния университет.

„Това наистина отразява състоянието на маркетинга днес… въпросът е как да накарате хората да се ангажират и заинтересуват от марка [като Uno], която съществува от 50 години“, казва Калкинс. „За много марки TikTok е ключът.“

За Uno, Mattel представя техните приложения в TikTok, за да предупреди потребителите за странната нова работа, а компанията насърчава любителите на Uno да кандидатстват, като зашият своите видеоклипове преди крайния срок на 10 август.

„Подозирам, че много хора не са мислили за Uno от много дълго време... тогава изведнъж виждате това в TikTok и сега отново се интересувате от него“, казва Калкинс.

Само миналата седмица Skittles си партнира с French's, за да пусне аромат на горчица, който предизвика вълни в TikTok. През юни "Grimace" на McDonald's, създанието зад техния популярен шейк, "превзе" акаунта им в Twitter. Междувременно търговците навсякъде се възползваха от културния момент на „Барби“, превръщайки социалните медии в розови.

Но е необходимо повече от просто публикуване в TikTok, за да могат марките да видят възвращаемост.

За малка марка като Uno е невъзможно да постигне успех само с реклама, обясни Калкинс. Вместо това те трябва да дадат на феновете нещо интересно за разговор, за да генерират шум.

Привличаща вниманието петцифрена позиция за игра на Uno в продължение на четири седмици може да постигне точно това. Плюс това, ако сте млад човек между работните места, играчът на Chief Uno е страхотен концерт, каза Калкинс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР