Матс Виландер смята, че Каспър Рууд ще има леко предимство

...
Матс Виландер смята, че Каспър Рууд ще има леко предимство
Коментари Харесай

Матс Виландер: Рууд и Хачанов ще играят поне четири сета


Матс Виландер счита, че Каспър Рууд ще има леко преимущество по отношение на Карен Хачанов в тазвечершния им полуфинален конфликт на US Open. Норвежецът е насочен към своя втори „ мейджър “ край, откакто напролет стигна до заключителния конфликт на Ролан Гарос и в това време продължава да преследва първото място в ранглистата. Хачанов обаче отстрани Ник Кирьос в миналата фаза и се намира в отлична форма.

„ Мачът сред Рууд и Хачанов ще бъде доста оспорван. И двамата играха брилянтно на четвъртфиналите, като също така доста обичат да нападат с форхенд с доста топ спин. Бекхендът на Хачанов е малко по-добър, само че за сметка на това Каспър го превъзхожда във връзка с напредването по корта. Хачанов има превъзходен сервис и се уверихме в това в мача против Кирьос, само че от своя страна Рууд също означи голям напредък в този съставен елемент от играта през последните месеци “ – разяснява Виландер в студиото на Eurosport.

„ Много е мъчно да посоча евентуален победител в този дуел. Може би тъй като съм скандинавец и съм малко привързан в тази ситуация, само че бих споделил, че Рууд има леко преимущество. Шасновете са може би 51:49 в негова изгода. Очаква ни доста оспорван мач, в който физическата кондиция ще бъде измежду най-важните фактори за триумфа. Мисля, че Рууд и Хачанов ще играят най-малко четири сета “ – добави носителят на седем трофеи от Големия шлем.

До момента Рууд и Хачанов са се изправяли един против различен единствено един път. Това се случи в първи кръг на Мастърс шампионата в Рим през 2020, като норвежецът надви с 6-3, 3-6, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР