Matrixport, водеща азиатска компания за търговия с криптовалути, прогнозира, че

...
Matrixport, водеща азиатска компания за търговия с криптовалути, прогнозира, че
Коментари Харесай

Прогноза за цената на Биткойн през януари – следваща цел $50,000

Matrixport, водеща азиатска компания за търговия с криптовалути, предвижда, че Биткойн (BTC) може да надвиши $50,000 до края на януари 2024 година

Прогнозата им, направена на 21 декември, съответствува с неотдавнашното повишаване на BTC над $45,000. Компанията цитира основни фактори, които водят до това евентуално повишаване.

От Matrixport акцентираха идното утвърждение на спот Биткойн ETF в Съединени американски щати като забележителен катализатор. Те чакат по-ранно утвърждение от предстоящото, което ще разреши повече институционални вложения и потребление на BTC като поръчителство за спомагателни активи.

Подчертава се и дефицитът на BTC; към 70% от Биткойн токените не са се движили от една година, което понижава наличността на тържищата заради желанията на вложителите за несъмнено предпазване след срутва на FTX. Този дефицит може да докара до повишение на цените.

Предстоящото халвинг събитие на BTC, предстоящо през април 2024 година е от решаващо значение; в исторически проект то понижава основаването на нови BTC, ограничавайки предлагането на пазара. Миньорите са по-малко склонни да продават BTC преди халвинга, което в допълнение лимитира предлагането.

Друг фактор е смяната на гъвкавата политика на Федералния запас, която се чака да усили притока на капитали на пазара. Институционалните вложители следят криптовалутите, предвиждайки благоприятни условия на фона на удобното пазарно показване.

Тези фактори в своята цялост допускат оптимистична вероятност за BTC през 2024 година Макар че съответните ценови траектории са несигурни, анализът на Matrixport дава скъпа информация за пазара. Някои от тях предвиждат, че през 2024 година BTC ще доближи шестцифрена стойност, което е забележителен скок.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР