Матадорът Рафаел Надал направи невъобразим обрат във втория си двубой

...
Матадорът Рафаел Надал направи невъобразим обрат във втория си двубой
Коментари Харесай

Надал осъществи обрата на сезона в епичен мач на финалния Мастърс срещу Медведев

Матадорът Рафаел Надал направи немислим поврат във втория си дуел от финалите на АТП в Лондон. Испанецът се наложи с 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4) над сензацията н сезона Данийл Медведев в повтаряне на финала на US Open.

Испанецът изоставаше първо със сет, след това изравни, само че губеше с 1:5 гейма във финалната трета част. На пръв взор не би трябвало да има тенисист на планетата, който да възкръсне в сходно състояние. Не и Надал, той е сподобен и го потвърди като съумя да реализира впечатляващ поврат, с който съхранява възможностите си за продължение на полуфиналите.

Група „ Андре Агаси “ се завързва доста. Надал излиза против Стефанос Циципас в петък, в среща, която може да е с доста огромен залог – освен място на 1/2-финалите на Nitto ATP Finals, само че и мястото на върха в международната класация.

Матадора стартира по-агресивно в дуела, опитваше да играе сервис-мрежа и да сменя ритъма на разиграванията. Много по-консервативен бе методът на руснака, който предпочиташе контраатаките, а в седмия гейм стигна и до първи брейкбол, само че не съумя да го осъществя – 3-4.  

В последна сметка развръзката в извънредно равностойния сет пристигна в тайбрек. Дългият гейм започва с два мини-брейка, а Медведев взе две следващи точки от посрещане в самия край, с цел да поведе 6-3 и след това на личен начален удар да затвори частта – 7-6(3).  

В първия сет Даниил записа седем аса, не се изправи пред брейкбол и завоюва 83% от точките, в които игра на първия си начален удар.  

Световният №1 даде съвършен за себе си старт на втория сет, осъществя ранен пробив и затвърди – 2-0. В идващите геймове към този момент не личеше толкоз липса на типичната убеденост на испанеца от форхенд, като Матадора остана задоволително стабилен.  

В същото време Медведев се оправдава в точния момент, а плоските му удари още веднъж започнаха да основават проблеми на бързата настилка в „ O2 Arena “. Надал обаче към този момент беше набрал инерция и подпечата превъзходството си с нов брейк за 6-3, приключвайки със 73% извоювани точки на първи сервис, 100% (5/5) на втори и осъществени 2 от 4 брейкбола. 

Испанецът влезе в третата част с баланс от 4-2 при решаващите сетове през годината, до момента в който Медведев бе с 10-10. Световният №4 обаче нанесе първия удар с пробив в откриващия гейм, а след това влезе в страхотна серия и поведе 3-0 с двоен брейк.  

Надал по този начин и не съумя да се активизира, а в петия гейм откри сметката си за 1-4 с доста мъчно взето подаване, в което избави два брейкбола. В идващия си сервис гейм носителят на 19 трофеи от Големия шлем още веднъж бе притиснат до стената и отрази мачбол за 2-5, а когато всичко изглеждаше ясно върна единия пробив за 3-5.  

В двубой, минал от дълго време границите на елементарен тенис мач, Рафа сподели изключителни душeвност и темперамент и осъществя втори пробив за 5-5, по-късно взе и пети пореден гейм, с цел да си подсигурява най-малко тайбрек. До подобен се стигна, а там Надал довърши изключителния си поврат – 7-6(4).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР