Mastercard® и Централна Кооперативна Банка АД представят на българския банков

...
Mastercard® и Централна Кооперативна Банка АД представят на българския банков
Коментари Харесай

ЦКБ първа въвежда калкулатора на Mastercard за въглерод


Mastercard® и Централна Кооперативна Банка АД показват на българския банков пазар и нашите клиенти ново цифрово решение, което ще им помогне да мерят и ръководят своя въглероден отпечатък. Калкулаторът за въглерод на Mastercard мониторира другите артикули и услуги, закупени от клиентите с дебитни и кредитни карти. Mastercard, в съдействие с шведската финансово- софтуерна компания Doconomy, сътвори Калкулатора за въглерод преди няколко години, с цел да даде на потребителите резистентен модел на ползване и информация, по какъв начин, като правят своите преводи, въздействат върху околната среда и по какъв начин могат да оказват помощ за възобновяване на климата и горите.

Повишаването на температурата на планетата има безспорни отрицателни последици – екологичната рецесия се задълбочава, което излага на риск здравето и благосъстоянието на хората, както и на света като цяло. Сътрудничеството сред Mastercard и Doconomy цели да осведоми клиентите по какъв начин ежедневното им ползване се отразява върху околната среда и климата с генерираните въглеродни излъчвания и да им даде хрумвания по какъв начин да понижат въглеродния си отпечатък.
-->
Въвеждайки Калкулатора за въглерод взаимно с Mastercard, Централна Кооперативна Банка АД не просто прибавя скъп актив в своето портфолио и става първата банка в България с сходно решение, само че и декларира позицията си на пионер в битката с отрицателните климатични промени в Югоизточна Европа. Устойчивият модел е в основата на бизнес развиването на ЦКБ и компанията работи за това приходите да имат цел и идея. Стратегията на банката дава на клиентите цифрови решения с устойчиви модели на избор във всички аспекти на живота. Калкулаторът за въглерод на Mastercard дава опция всеки картодържател да получи ясна визия за въглеродния отпечатък на всички артикули и услуги, които заплаща. Така клиентите ще ръководят потреблението си по-информирано и отговорно по пътя към по-зелен свят.

“Фирмите, потребителите и обществото ни като цяло би трябвало да работим дружно, с цел да реализираме обилни промени във връзка с климатичната рецесия. Въвеждайки този резистентен модел на бизнес развиване, ние имаме шанса да отключим силата на нашите софтуерни нововъведения, които да доближат до милиони консуматори и наши сътрудници, с цел да създадем действителни положителни промени. Поздравяваме Централна Кооперативна Банка АД, че е първата банкова институция, която интегрира Калкулатора за въглерод в Югоизточна Европа и става част от самодейността Mastercard Priceless Planet Coalition за възобновяване на 100 милиона дървета. " – споделя Ваня Манова - управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Защо Калкулаторът за въглерод е толкоз скъп?

За всяка картова трансакция изцяло автоматизираният Aland Index пресмята въглеродния отпечатък (превърнат в метрични единици - еквивалент на въглероден двуокис). Анализът се прави въз основа на цената на покупката и емисионния фактор, който варира за другите браншове от стопанската система и по какъв начин продуктите и услугите са били създадени.

Въглеродният отпечатък е визуализиран за клиентите на ЦКБ АД в мобилното приложение – CCB Mobile. Избраните браншове (според вида търговец), които кореспондират на главните браншове от стопанската система, от които клиентите закупуват артикули и услуги, са разграничени в допълнение в разнообразни категории, (напр.: комунални услуги, храна, превоз и др.). Така клиентите схващат по какъв начин съответната покупка на стока или услуга оказва въздействие и какви дейни дейности да подхващат, с цел да понижат въглеродните излъчвания в своето всекидневие.

За по-устойчиво бъдеще

Решаването на световната климатична рецесия изисква присъединяване на всички. Като софтуерна екосистема, Mastercard има капацитет да оказва огромно въздействие, активизирайки световната си мрежа от сътрудници за взаимни дейности. Чрез тази мрежа от сутрудничества, Mastercard показва устойчиви нововъведения на пазара и дава живот на екологични начинания, в това число Mastercard Priceless Planet Coalition, Калкулатор за въглероден отпечатък и Програма за устойчиви материали за карти. Mastercard сътрудничи с обществени, частни и обществени организации, с цел да предизвиква нови решения за битка с изменението на климата. Лабораторията за нововъведения в ESG служи като център за развойна активност на устойчиви цифрови артикули и платформа за взаимни разработки на нововъведения в сферата.

За повече информация, апелирам, посетете уеб страницата:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР