Масовото тестване в Банско започна навръх Цветница при изключително добра

...
Масовото тестване в Банско започна навръх Цветница при изключително добра
Коментари Харесай

Първи данни от тестовете срещу COVID-19 в Банско

Масовото тестване в Банско стартира точно на Цветница при извънредно добра организация. Първи през кабинетите на Медицинския център минават медици и полиция, оповестява Труд.

До следобед всички проби на изследваните бяха негативни. Изготвени са описи, хората се викат по телефона, с цел да няма скупчване и формиране на опашки.

Депутатът Делян Пеевски обезпечи за Банско 2000 теста, а от Националния щаб изпратиха 4 хиляди. Това дава опция да се тества над половината население на Банско, което е 10 хиляди души.

„ Тестването е непринудено, в случай че някой не желае и се усеща здрав, не е задължен да се тества, сподели кметът на община Банско Иван Кадев. Процедурата лишава към 15 минути на човек.

А резултатът се споделя незабавно. На ден действително ще се тестват по 40-50 души, което значи, че месец ще бъде нужен, с цел да минат всички 6 хиляди души.

Изследването се прави за статистика, с цел да се откри какъв брой хора са имали среща с вируса. Ако се откри позитивна проба, то болният ще бъде изолиран и подложен под домашна карантина, прецизираха медиците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР