Масово тестване на първата потенциална ваксина срещу COVID-19 за получаване

...
Масово тестване на първата потенциална ваксина срещу COVID-19 за получаване
Коментари Харесай

Русия тества ваксината Спутник V с 40 000 души, има и контрол от чужди експерти

Масово тестване на първата евентуална ваксина против COVID-19 за приемане на вътрешно регулаторно утвърждение ще включва повече от 40 000 души и ще бъде следено от непознат проучвателен орган , когато стартира идната седмица, оповестиха представители на плана, представени от " Ройтерс ".

Това са първите детайлности по отношение на формата и размера на идното тестване в късен стадий, обещано от нейните разработчици, които се стремят да понижат опасенията измежду някои учени по отношение на неналичието на предоставени от Русия данни .

Ваксината, наречена " Спутник V ", е призната като безвредна и ефикасна от съветските управляващи и учени след двумесечни огромни тествания с хора, резултатите от които не са оповестена към момента.
 Москва назова първата ваксина срещу ковид
Москва назова първата ваксина срещу ковид " Спутник V "

Името на новата ваксина е отпратка към един от най-големите научни и софтуерни триумфи

Но западните специалисти са по-скептични , предупреждавайки против потреблението й, до момента в който не бъдат подхванати всички интернационалните утвърдени тестови и регулаторни стъпки и се окажат сполучливи.

" Редица страни водят осведомителна война против съветската ваксина ", сподели на брифинг Кирил Дмитриев, началник на Руския фонд за директни вложения (RDIF), който поддържа имунизацията. Данните за имунизацията ще бъдат оповестени в академично списание по-късно този месец.

Русия получи запитвания за до един милиард дози от имунизацията от цялостен ​​свят и има потенциал да създава 500 милиона дози годишно посредством индустриални партньорства, сподели той.

Директор на московския институт " Гамалея ", който създаде имунизацията, съобщи, че 40 000 души ще вземат участие в всеобщите проби допълнително от 45 медицински центъра в Русия .

Данните се дават на Световната здравна организация (СЗО), съобщи Дмитриев и на няколко страни, които обмислят да вземат участие в процеса в късния стадий, в това число Обединените арабски емирства, Индия, Бразилия, Саудитска Арабия и Филипините.

" Спутник V " към този момент получи утвърждение от локалните регулатори , а президентът Владимир Путин и други длъжностни лица оповестиха Русия за първата страна, която е лицензирала ваксина за COVID-19.

Регистрацията се организира, обаче, преди началото на огромното тестване , нормално известно като фаза III , считано от мнозина за нужен предходник на регистрацията. Поне четири други евентуални ваксини против COVID-19 понастоящем са в тествания на фаза III в международен мащаб , съгласно данните на СЗО.
 Организация на обединените нации: Започнаха полемики с Русия по отношение на имунизацията за COVID-19
Организация на обединените нации: Започнаха дискусии с Русия по отношение на имунизацията за COVID-19

СЗО желае повече информация, за учените резултат се потвърждава с проби върху десетки хиляди хора

Ранната регистрация на имунизацията в Русия ще й разреши да стартира да я ползва на хора от групи с висок риск , като здравни служащи, дружно с последното тестване през октомври, съобщи Дмитриев.

Той сподели, че процесът ще се организира на доброволни начала и участниците ще имат постоянни медицински прегледи .

Самото тестване ще бъде следено от задгранична организация за клинични проучвания , сподели Дмитриев, като подсигурява, че събирането на данни е изцяло в сходство с интернационалните стандарти . Той не даде детайлности за изследователската организация.

Ваксината " Спутник V " ще употребява два разнообразни вектора на човешкия аденовирус . Тъй като с този вектор има забележителен опит от използването в предходни ваксини , има повече исторически данни в поддръжка на неговата сигурност , в сравнение с някои други евентуални ваксини за COVID-19, съобщи Дмитриев.

Това е повторено и от откриватели отвън Русия . Иън Джоунс, вирусолог от Британския университет в Рединг , сподели за съветската ваксина: " Мисля, че има задоволително общи данни за имунизациите въз основата на рекомбинантни аденовируси, с цел да се допусна, че самата ваксина ще бъде безвредна в нормалните дози . "

Руски откриватели споделиха, че ранните тествания демонстрират, че имунизацията провокира забележителен имунен отговор, само че какъв брой дълго ще продължи отбраната остава неразбираемо .

" Всеки човек може да реагира по друг метод ", разяснява основният експерт по инфекциозни болести в съветското здравно министерство Владимир Чуланов. " Някои могат да развият доста мощен предпазен имунитет, до момента в който други не могат . В такива случаи (коронавирусната) зараза може да е допустима, само че теоретично болестта би трябвало да има леки признаци . И като цяло делът на такива хора ще бъде доста дребен . "
 В Съединени американски щати не биха тествали съветската ваксина даже върху маймуни
В Съединени американски щати не биха тествали съветската ваксина даже върху маймуни

Регистрирана е преди третата фаза на тествания...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР