Масово брожение има в Главна дирекция Национална полиция.ГДНП заради некадърната

...
Масово брожение има в Главна дирекция Национална полиция.ГДНП заради некадърната
Коментари Харесай

Голямо брожение в Националната полиция заради акцията срещу Борисов. Оперативни работници масово излизат в болнични

Масово недоволство има в Главна дирекция " Национална полиция ".ГДНП поради некадърната акция по ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, оповестява Breaking.bg като се базира на свои източници в полицейските среди.

Премиерът Кирил Петков подреди на подчинения си министър Бойко Рашков да арестува водача на най-голямата опозиционна партия, някогашният министър на финансите Владислав Горанов и ексшефът на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова, а Рашков натовари с тази задача доверените си лица от ГНДП.

Това са хасковските полицаи Венцислав Кирчев, съученик на Асен Василев и назначен с негова защита за шеф на ГНДП и заместника му Ангел Дулев. Според разнообразни изявления в медиите Рашков желал всеобщи арести на хора от ГЕРБ и техни кметове.

Затова служителите на реда, усещащи в каква каша ще ги забъркат всеобщо излизат в болнични и отпуск. Това се касае най-много за проверяващи служители на реда и оперативни служащи. Полицаите не желаят първо да задържат хора, а след това да събират доказателства за тяхната виновност, както бе направено с Борисов и останалите.

Така ще станат за смях. Срещу сталинските способи на Бойко Рашков има недоволство и в Министерство на вътрешните работи. За провалената акция против Борисов, измислена и осъществена в кабинета на несъответстващия министър председател Кирил Петков, вътрешният министър не е счел за належащо да осведоми основният секретар на Министерство на вътрешните работи (най-високата професионална служба в системата) Петър Тодоров и зам.-главният секретар Станимир Станев, до февруари шеф на ГНДП. Причината - Рашков е на нож с Тодоров и Станев, тъй като са хора на президентския консултант Пламен Узунов. Той не контактува и не беседва с тях. Така Тодоров и Станев са разбрали за дейностите на подчинените им служители на реда от ГНДП от медиите.

Наред с останалите нарушавания на закона при акцията против Борисов е осъществено и още едно. А точно съгласно Закона за Министерство на вътрешните работи основният секретар разпорежда такива акции и подписва настояванията за СРС като най-висша професионална фигура, за разлика от министъра, който е политическо лице.

В Министерство на вътрешните работи има неодобрение и против назначението на някогашния министър на правораздаването в служебните държавни управления на Радев юрист Иван Демерджиев от Пловдив. В министерството е обществено известно, че преди да бъде назначен първо за зам.-министър на Янаки Стоилов през май 2021 година, против Демерджиев е имало следствие в ОДМВР-Пловдив по съмнения за съчуастие в данъчни измами.

След като в Министерство на вътрешните работи цялата власт, без министъра, е поета от хора на Пламен Узунов от Пловдив следствието против Демерджиев и " смачкано " и оставено на трупчета.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР