Масови фалити застрашават таксиметровите фирми заради ситуацията с коронавируса. От

...
Масови фалити застрашават таксиметровите фирми заради ситуацията с коронавируса. От
Коментари Харесай

Таксиметровите фирми пред фалит заради извънредното положение

Масови банкрути заплашват таксиметровите компании поради обстановката с ковид. От началото на изключителното състояние клиенти съвсем няма, а работата им е паднала съвсем до нула.

През последните дни такситата в София изчезнаха. Хиляди водачи се отхвърлят да излизат по улиците, тъй като работа няма. По сметки на сектора от 6000 коли в столицата сега излизат не повече от 2000, оповестява Нова телевизия.

"В момента няма никакви поръчки, няма повече от един адрес на 24 часа ", описа таксиметров водач, който продължава да излиза на работа. Според него такава рецесия в сектора в никакъв случай не е имало.

"От началото на изключителното състояние работата падна стремглаво. В тъмната част на денонощието няма никаква работа – няма заведения, които да работят, клиенти няма. А в светлата част – тези, които работят – в магазини, банки – те са вероятно клиентите”, съобщи таксиметровият водач, наблягайки, че след април не вижда кой ще оцелее.

Той споделя, че повече от половината му сътрудници са спрели работа. Паркингите на огромните таксиметрови компании са цялостни с върнати от водачи коли, а приходите на тези, които работят понижават.

Според Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите водачи, работят единствено 30% от водачите в столицата. От организацията желаят най-малко отплата за авансово платения от тях налог.

В множеството огромни компании регистрират над 70 % отлив на клиенти. За да оцелеят някои от тях оферират и спомагателни услуги – като разнасяне на всевъзможен вид колета до адрес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР