Масови нарушения на полицейския час, палежи, опустошени обекти и улици

...
Масови нарушения на полицейския час, палежи, опустошени обекти и улици
Коментари Харесай

Американските власти се борят с протестиращите вече седмица

Масови нарушавания на полицейския час, палежи, опустошени обекти и улици са част от проблемите във от ден на ден американски градове, откакто техните поданици излязоха на открито, с цел да изразят недоволството си от убийството на тъмнокожия Джордж Флойд в град Минеаполис, щата Мемфис. Неговите последни думи „ не мога да вдишвам “ се трансфораха в девиз на митинга.

Заради нестихващите демонстрации общо над 5 хиляди военнослужещи са разпръснати из повече от 15 щата, с цел да оказват спомагателна поддръжка. До момента са осъществени минимум 4100 ареста. Поне шестима са изгубили живота си, а вследствие на престрелки десетки са били ранени.

Тази седмица стана ясно, че Флойд се е познавал с служителя на реда Дерек Шовин, който в продължение на близо 9 минути е притискал врата му с коляното си и по този начин е провокирал гибелта му. Възможно е да става дума за съзнателно ликвидиране.

Десетки звезди и бизнесмени също заеха страна в митинга и показаха позициите си в обществените мрежи. Сред тях са Бионсе, Били Айлиш, Джон Леджънд, Леброн Джеймс, Марк Зукърбърг, Тим Кук, Сатя Надела, дъщерята на Мартин Лутър Кинг и доста други.

Минеаполис, щата Мемфис

Повече от 5 хиляди служители на реда се борят с протестиращите към този момент седем следващи дни. Сблъсъците сред тях не престават да са все по този начин яростни. Доброволци почистват улиците след тълпите. От ФБР оповестиха, че са намерили избухливо устройство в магазин за авточасти в събота. Губернатор Тим Уолтс осведоми, че на потърпевшите при врязалата се в навалица от хора цистерна към този момент е оказана здравна помощ.

Според кмета на Минеаполис демонстрациите са прераснали във „ вътрешен тероризъм “. Той вкара полицейски час, само че това не попречи на хората да продължат да унищожават улици и обекти. До момента най-малко 10 ресторанта са били изцяло опустошени, до момента в който други са били опазени след спокойно охраняване от жители. Поне 200 са задържаните.

Тази седмица локалните образователни заведения разискват дали да прекратят договорите си с градското полицейско ръководство за изпращане на възпитаници на работа.

Хиляди поданици към този момент уважиха паметта на починалия им съгражданин Джордж Флойд, оставяйки цвета и свещи на мястото на убийството му. Неговото заравяне е планувано за 9 юни в Хюстън, щата Тексас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР