Масови глоби започват да връчват днес от Центъра за градска

...
Масови глоби започват да връчват днес от Центъра за градска
Коментари Харесай

Вече глобяват и колите, спрели на аварийни светлини


Масови санкции стартират да връчват през днешния ден от Центъра за градска подвижност в София за погрешно паркиране. Ако водачът не е в колата, ще му се издава задочен фиш, ще се глобяват и колите, спрели на спешни светлини.

Това разгласи зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев, който дружно с представители на ЦГМ дадоха алегоричен старт на този тип надзор на бул. „ Черни връх “.

Неприсъственото връчване значи, че не е належащо лидерът да бъде в транспортното средство, с цел да бъде санкциониран. Пуснатите спешни светлини в отсъствието на лидера също няма да го спасят от санкция, която според от нарушаването варира от 20 до 200 лв..

За да упражняват надзор 10 чиновници на ЦГМ са снабдени с таблет, чиято система е обвързвана с тази на Министерство на вътрешните работи, с цел да имат достъп до данните на водачите и принтер, с чиято помощ на момента се принтира фишът. Срокът за заплащане на санкцията е 7 дни.

Глобите са регламентирани - паркиране на тротоар е 50 лв., на инвалидно място е 200 лв., погрешно паркиране на маркировка - 20 лв., неспазване на пътен знак – също 20 лв..

Никола Рогачев от ЦГМ акцентира, че наложените санкциите не се апелират и по този начин е написано и в Закона за придвижване по пътищата. Глобата ще се издава на името на притежателя на колата и не може да се трансферира на лицето, направило нарушаването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР