Масова демонстрация и щурмуване на регионалния парламент в деня, когато

...
Масова демонстрация и щурмуване на регионалния парламент в деня, когато
Коментари Харесай

Хонконг отбеляза с тържества и протести 22 години от предаването си на Китай

Масова проява и щурмуване на районния парламент в деня, когато Хонконг означи 22-та годишнина от връщането му на Китай. Протестите срещу законопроекта на държавното управление за изгонване в Китай не стихват, макар че работата по него беше замразена. Опозиционната организация " Граждански фронт за човешки права " упорства той да бъде дефинитивно изтеглен.

Хонконгската полиция посрещна със сълзотворен газ и палки стачкуващите, основно студенти, които щурмуваха постройката на Законодателния съвет. Съобщава се за потърпевши и от двете страни. Стъклените порти бяха разрушени и силите на реда не съумяха да спрат стотици хора, които проникнаха вътре. Когато това стана, полицията отстъпи и ги остави да се движат свободно. Те показаха гнева си с графити по стените, нанесоха съществени вреди и влязоха в пленарната зала.

По-рано денем стачкуващи означиха днешната годишнина, като издигнаха на половина пред Народното събрание черен и хонконгски байрак.
Мъж:Тези митинги ще продължат дълго, в случай че държавното управление не изтегли изцяло законопроекта и не възвърне общуването с хората.
Идеята да се предават хора, с цел да бъдат съдени в Китай, се приема като опасност за върховенството на правото на острова и протестиращите желаят оставката на водача Кари Лам.
 © БГНЕС
Церемонията за годишнината протече при изключителни ограничения за сигурност. Официалните лица и гостите я наблюдаваха в конгресния център, а не на открито, както става нормално.
Кари Лам, водач на Хонконг: Подкрепен от родината и отворен към света, Хонконг продължи да се възползва от неповторимите преимущества на правилото " една страна, две системи ".
Англия върна Хонконг на Китай през 1997 година Пекин се задължи да зачита демократичните свободи на острова доникъде на този век.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР