Маслото за тяло е козметичен продукт, получен от смесването на

...
Маслото за тяло е козметичен продукт, получен от смесването на
Коментари Харесай

Как да си приготвим масло за тяло у дома

Маслото за тяло е козметичен артикул, получен от смесването на етерични масла, растителни масла и от време на време восъци. Основната му функционалност е да хидратира кожата, но също по този начин служи за поддържане, възобновяване и отбрана от сътрудници.

Нещо, което го отличава от стандартните кремове за тяло е, че нормално е изсъхнал, т.е. не съдържа вода измежду съставените елементи си. Само някои формули го съдържат, само че в минимално количество. 

В момента маслото за тяло се предлага в доста търговски форми. Въпреки това има хора, които избират да го подготвят вкъщи със 100% натурални съставки. По този мотив споделяме една елементарна рецепта със съставки, които можете да закупите в козметични магазини или аптеки.

Необходими съставки:
1 шушулка ванилиякокосово масло (120 ml)какаово масло (65 г)бадемово масло (120 ml)
Начин за подготвяне:

Първо разтопете кокосовото масло в тенджера. Когато стане течно, прибавете какаовото масло и разбъркайте, до момента в който се смеси добре. След това прибавете ванилията и бадемовото масло. Изключете котлона и оставете продукта настрани. Когато забележите, че сместа стартира да се втвърдява, разбърквайте понякога, с цел да сте сигурни, че съставките са добре смесени. Поставете продукта в стъклен буркан с похлупак. Оставете да се втвърди. Резултатът би трябвало да е гъст, само че лек крем.

Ако забележите, че е доста гъсто, можете да го обработите в блендер с още малко бадемово масло. Съхранявайте го на хладно и мрачно място, надалеч от директна слънчева светлина.

Режим на приложение:

Върху чиста кожа нанесете тъничък пласт масло за тяло. След това го втрийте с леки кръгови придвижвания, до момента в който се всмуква добре. Можете да го нанесете от шията до краката. Използвайте по-голямо количество върху лактите, коленете и петите. Изчакайте няколко минути преди да се облечете, с цел да може продуктът да попие добре.

Можете ли да употребявате масло за тяло върху лицето си?

Ако имате суха или естествена кожа, можете да нанесете малко количество масло за тяло, с цел да хидратирате лицето си. Не се предлага за мазна или склонна към акне кожа, тъй като може да утежни тези положения. Така или другояче, направете тест, преди да приложите продукта напълно.

Разнесете малко количество върху дребна част от лицето си. Оставете го да престои най-малко час. Ако няма зачервяване, раздразнение, парене или сърбеж, можете да го нанесете без проблем. В противоположен случай изплакнете щедро със студена вода и изберете други варианти за хидратиране.

Богати на мастни киселини, витамин Е и субстанции с антиоксидантно деяние, маслата за тяло се трансфораха в едни от най-популярните хидратиращи артикули. Редовното им използване освен възвръща доста сухата кожа, само че също по този начин понижава възпалението и има успокоителен резултат.

Независимо дали купувате комерсиална формула или я приготвяте вкъщи, значимо е да се уверите, че е направена най-вече с естествени съставки, без консерванти или дразнещи химикали. Грижете се вярно за своята кожа и тя ще ви се отблагодари!



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР