Маслото е един от най-широко разпространените продукти в кухнята. Неговото

...
Маслото е един от най-широко разпространените продукти в кухнята. Неговото
Коментари Харесай

Маргарин или масло да използваме?

Маслото е един от най-широко публикуваните артикули в кухнята. Неговото приложение е извънредно разнообразно, по тази причина маслото е високо ценено в света на кулинарията. Въпреки това, доста хора остават правилни на маргарина и избират неговия усет.

Ето каква е разликата сред маслото и маргарина, както и изгодите им за приготвянето на разнообразни ястия:

Маргаринът има еднакъв усет с маслото. Той се разграничава по своя метод на подготвяне. Маргаринът е млечен артикул, подготвен от растителни мазнини. За разлика от тези на маслото, растителните масла в маргарина имат по-различен химичен състав. Като тип те са ненаситени.

Маслото се подготвя от ферментирала или прясна бита сметана или от мляко. То е млечен артикул, който има високо наличие на наситени мазнини.

Предимствата на маслото са, че то има натурален генезис. Макар да има в състава си наситени мазнини, то съдържа и витамини от групата А и Е. Също по този начин маргаринът се счита за непрепоръчителен артикул, защото при обработка, се образуват нездравословни трансмазнини в състава му.

Те повишават неприятния холестерол за сметка на положителния и се одобряват за евентуален рисков артикул за развиването на сърдечни проблеми. От друга страна, маргаринът превъзхожда по това, че има ниска калорийна стойност.

 избор на масло или маргарин

И двата продукта са подобаващи за готвене, само че би трябвало да бъдете деликатни и да закупувате качествени разновидности. Избягвайте изкуствени заместители или имитиращи артикули.

Според другите приложения в кухнята, можете да се опрете на един от двата продукта. За мазане маргаринът се приема за по-подходящата опция. Тъй като е с по-течна конструкция и по-лесно се ползва за мазане върху самун, да вземем за пример. За приготвянето на разнообразни предписания или за пържене, маслото е по-използваният артикул. Неговият усет е по-предпочитан и служи за по-добър сурогат на олиото.

Като друга качествена опция на маслото или маргаринът можете да употребявате и зехтин. Той обаче не е целесъобразен за термична обработка, само че е отлично средство за овкусяване на салати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР