Маслините са вкусни и много полезни. Пълни са с антиоксиданти,

...
Маслините са вкусни и много полезни. Пълни са с антиоксиданти,
Коментари Харесай

Маслините - суперхрана за здраве и добро настроение

Маслините са вкусни и доста потребни. Пълни са с антиоксиданти, витамини и минерали.

Те са извънредно потребни за здравето заради високото наличие на мононенаситени мазнини, които оказват помощ за понижаване равнищата на неприятния холестерол в кръвта и подкрепят здравето на сърцето. Маслините оказват помощ да се предотврати образуването на кръвни съсиреци, които биха могли да доведат до инфаркт на миокарда или тромбоза.
Те също по този начин са богати на антиоксиданти, които оказват помощ за битка със свободните радикали и защищават клетките от увреждане.

Причините да хапваме повече маслини включват възстановяване на здравето на сърцето, понижаване на риска от разнообразни болести като диабет, рак и деменция, както и подкрепяне на здравето на кожата и косата. Те играят значима роля за поддържането на здрава имунна система, изключително по време на оксидативен стрес и хронични вирусни болести.Но те съдържат високо наличие на натрий, което може да бъде нездравословно за хора с високо кръвно налягане или проблеми със сърцето. Някои могат да имат алергични реакции към маслините.

Затова е значимо да консумирате маслини в умерени количества и да се консултирате с доктор или диетолог, в случай че имате някакви здравословни проблеми или алергии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР