Маските частично падат от днес на места с малки колективи.

...
Маските частично падат от днес на места с малки колективи.
Коментари Харесай

Маските падат за колективи до 7 души при определени условия

Маските отчасти падат от през днешния ден тук-там с дребни колективи. Посетителите обаче ще носят маски, без значение дали са имунизирани или преболедували.

Маските падат, само че на избрани места и при избрани условия. Според новата заповед на здравния министър без маски ще могат да са чиновници, които работят в колективи до 7 души. Те обаче би трябвало да са прекарали Ковид или да са имунизирани.

Доказателството ще е документ за имунизация или резултат от позитивен тест. Резултатите от тестванията важат до 6 месеца, откакто са направени. Крайното решение дали ще се ползват новите правила ще има съответният шеф. Вижте още.

В столично заведение работят трима души на промяна. Единият е имунизиран, другият е прекарал COVID-19. Последният обаче не се е сблъсквал с вируса, не желае и да се имунизира.

Задължително е целият колектив да бъде или имунизиран, или преболедувал. Ако има даже един, който не дава отговор на това условие, то всички би трябвало да бъдат с маски.

Затова и личният състав тук ще продължи да обслужва клиентите с маски.

" И това сме по 12 часа с маски. Вечер като се прибирам също съм с маска, до у дома. От 7 сутринта, дори 6:30 до 21:30. Това е убийствено ", споделя Ваня, продавач-консултант.

От новата заповед няма да могат да се възползват и в този салон за хубост. Фризьорката е с антитела, след преболедуван коронавирус, маникюристката обаче няма нито сложена ваксина, нито се е срещала с ковид. Затова и тук маските няма да паднат.

" Смятам, че би трябвало да се отстранен тези маски, по този начин или другояче доста от хората към този момент са минали ковида, доста от тях са към този момент имунизирани. Не можеш да видиш лицето на индивида, дали е удовлетворен, дали не е, което също е доста значимо за нас ", споделя фризьорката Силвия.

" Все още не преставам да акцентирам, че маски не би трябвало да смъкваме, тъй като към момента имам доста бройки у дома и би трябвало да ги износя по някакъв метод, само че в случай че приказваме съществено би трябвало да пазим себе си, би трябвало да пазим хора до нас. Много бързо всички отново решили, че всичко отминало ", означи клиентката Катерина.

Катерина счита, че е нужно още малко самообладание и скоро всичко това, ще бъде единствено призрачен сън, за който ще си спомняме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР