Маската е най-препоръчителното защитно средство срещу коронавируса, посочи д-р Николай

...
Маската е най-препоръчителното защитно средство срещу коронавируса, посочи д-р Николай
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Маската е най-препоръчителното защитно средство

Маската е най-препоръчителното защитно средство против ковид, уточни доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС и член на Националния действен щаб, в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

„ В началото имаше дефицит на маски и се потегли с шалове, шлемове, които придобиваха все по-странна форма и размери. Шаловете и шлемовете не са сериозна отбрана против вируса. Маските са с друга степен на отбрана, главната им роля е да пазят нас от близките и противоположното “, акцентира доктор Брънзалов.

Според него отварянето на заведенията за хранене остава на последно място в отпадането на ограниченията, тъй като там е най-висока заплахата от заразяване.

„ Разпускането на ограниченията се прави след разбор. Ние не сме за затварянето на бизнесите просто ей по този начин “, уточни доктор Брънзалов.

Според лекаря учебните заведения също са едно рисково място.„ Децата обаче доста се изтезаха, ще срещат компликации със завършването, психилогически също не са добре нещата, и за техните родители “, означи доктор Брънзалов.

За отварянето на фитнесите, той уточни, че във фитнеса има опция да се съблюдава по-голяма отдалеченост, в сравнение с в ресторанта. Ако цифрите със заболелите се подобрят, ограниченията ще бъдат разхлабени в допълнение, увери той.

Който желае да се имунизира против ковид, би трябвало да потърси персоналния си доктор и да съобщи предпочитание, напомни зам.-председателят на БЛС. По думите му пациентите с хронични болести би трябвало да са с приоритет, като това е посочено и в Националния имунизационен проект.

Да изчакаме късата характерност на имунизацията на „ АстраЗенека “ и тогава да разясняваме дали тя не трябва да се ползва на хора над 65-годишна възраст, прикани той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР