Мащабните инфраструктурни проекти във Варна създават хаос в разписанието на

...
Мащабните инфраструктурни проекти във Варна създават хаос в разписанието на
Коментари Харесай

Транспортен хаос във Варна заради ремонти

Мащабните инфраструктурни планове във Варна основават безпорядък в разписанието на градския превоз. Автобусите се движат с големи закъснения, някои от тях са с изменени направления, а други линии напълно са спрени.

Варна

Няколко огромни инфраструктурни плана, които се извършват едновременно, подлагат на тестване нервите на варненци. Разширението на бул. „ Левски " визира главните пътни артерии, които свързват центъра на града с кварталите. За няколко месеца се затварят и част от други съществени булеварди- " Осми Приморски полк " и околовръстният „ Христо Смирненски ", което ще затрудни достъпа на хората до огромните медицински комплекси.

Квартал „ Аспарухво " също е под обсада. Спрени са две тролейбусни линии поради ремонта и в този момент хората от квартала разчитат единствено на един рейс. Той пък се движи с големи закъснения, изключително в час пик, тъй като попада в тапи в другия завършек на града.

Сега трябваше да има 12 по разписание, само че няма. Сега би трябвало да пристигна 9.15, само че дали ще пристигна, тъй като през вчерашния ден не пристигна.
Напрежението по спирките ескалира и поданици на квартал „ Аспарухово " желаеха незабавна среща с районния кмет.

Александър Лиманов, гражданин на кв. „ Аспарухово ": Хората чакат повече от 30 минути за рейс, идват претъпкани рейсове в час пик и просто е безпорядък.Калина Белмезова, кмет на р-н Аспарухово: Трябва да бъде направено по този начин, че оптимално неудобствата в резултат на ремонтните действия да бъдат по-малко.
От „ Градски превоз " признават, че проблемите са доста и в целия град.

инж. Злати Златев, изп. шеф на „ Градски превоз " АД -Варна: Ако станат още по-големи проблемите, ще търсим вид или с изместване на маршрут, само че сега това са ни опциите.
В час пик 80% от рейсовете се движат със забавяне. А ремонтите надали ще приключат до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР